Blijf op de hoogte van opleidingen en workshops!
De Bapas Beer Academy staat garant voor een aangepaste kwalitatieve opleiding, een individueel begeleid leertraject op eigen tempo en op elk niveau. Iedereen is welkom in onze opleidingen. In geen tijd vormen wij je om van liefhebber tot expert. Hier een overzicht van ons gecertificeerd aanbod, dat we op vaste locaties en bij jouw in het bedrijf organiseren.

De opleidingen

Gecertificeerd Beertaster
Gecertificeerd Beertaster ©

  1. De beertaster opleiding is geschikt voor iedereen die zich een beetje serieus met bier wil bezighouden. Speciaal richt zij zich naar docenten drankenleer, retailers en drankenhandelaars, brouwers en bierbedrijven, beer sommeliers, zythologen en enthousiaste bierliefhebbers.

  2. Verder lezen
Gecertificeerd Beerpairing Master
Gecertificeerd Beerpairing Master ©

  1. De Beerpairing opleiding is geschikt voor iedereen die zich een beetje serieus met bier en gastronomie wil bezighouden. Speciaal richt de opleiding zich naar gecertificeerde Beertasters, docenten bier & gastronomie, docenten restaurant en hotel, horeca ondernemers, chefs, koks en enthousiaste bier- & foodliefhebbers.

  2. Verder lezen
Gecertificeerd Bierkenner
Gecertificeerd Bierkenner ©

  1. De gecertificeerde beer & food opleiding is geschikt voor het hele horecateam, van chef tot zaalpersoneel, studenten hotel en restaurantmanagement en enthousiaste bier- & foodliefhebbers.

  2. Verder lezen

Kwaliteitsgarantie via het Bapas© certificaat

De Bapas kwaliteitsgarantie start met hoogwaardig en innovatief onderwijs. In elke module krijgt u les van vak experten met pedagogische ervaring.
Het Bapas lerarenkorps beschikt naast uitgebreide vakkennis ook over een certificaat of diploma als lesgever, docent, doctor, master, professor en/of biersommelier.
Na elke module volgt een evaluatie in hoeverre de student(e) het beoogde niveau heeft behaald. Voor meer details over hoe er wordt beoordeeld, verwijzen we naar de ECTS-infofiches.
Voldoe je aan de criteria dan slaag je voor een module, en verwerf je het officiële Bapas certificaat


Met de 3 certificaten op zak kan je vervolgens, een Bapas licentie aanvragen om een Bapas Bar te starten. De licentienemer dient een additioneel contract af te sluiten. Een officieel Bapas ambassadeur, herken je aan het Bapas kwaliteitslabel.

Bapas kwaliteitslabel
Neem hier een kijkje naar de officiële Bapas ambassadeurs

De Bapas ABC beerpairing method© is uniek in de wereld

De beproefde methode ontstond toen het bier-wetenschappelijk expertisecentrum Delvaux en de Bapas Beerpairing Academy de handen in elkaar sloegen.
Het doel is om via een vaste methode en een kwaliteitsvol opleidingsaanbod het "bier & gastronomie" onderwijs verder te professionaliseren. Met de missie:

Meer kwaliteitsbier aan de eettafel

Door de tijd evolueerde de methode en in elke fase werd er proefondervindelijk getest en bijgestuurd. Dit resulteerde in de Bapas ABC beerpairing methodologie©.
Bapas ABC methode

De Bapas ABC-methode© is een manier om vertrekkend van een bieranalyse zelf uitgebalanceerde beerpairing combinaties te leren ontwikkelen. De methode wordt je stap per stap aangeleerd met ondersteuning van de Bapas E-learning software.

Alle Bapas diensten en producten worden zo ontwikkeld dat ze ook flexibel en makkelijk integreerbaar zijn in het reeds bestaande onderwijsaanbod.