Module 1 Beertaster @ the brewery
Een heuse beertaster cursus op 5 unieke bierlocaties gevolgd door een rondleiding door de brouwer.
Ter plaatse krijg je een innovatieve hybride cursus aangeboden door de beste vak experten uit de bierwereld. Al proevend verken je de Belgische bierwereld en zijn stijlen.
Aansluitend gaat de brouwer dieper in op de invloed die fabricatie en grondstoffen hebben op de smaakontwikkeling van zijn bieren.
GECERTIFICEERD BAPAS BEERTASTER ©
Verder lezen
Module 2 Beerpairing Master @ the restaurant
Een professionele bierpairing master cursus bestaande uit praktische workshops.
De cursist verwerft diepgaande bierpairing kennis en vaardigheden over de topics: kaas & zuivel, vis & zee, vlees & gevogelte, groenten & fruit en chocolade & dessert.
Al kokend en proevend leer je biercombinaties objectief evalueren, bierpairing wielen maken, bierpaspoorten creëren en onderbouwd bierpairing advies formuleren.
Via de ABC pairing methode ontwikkelt de student bierpairing vaardigheden om zelfstandig top combinaties te ontwikkelen.
GECERTIFICEERD BAPAS BEERPAIRING MASTER ©
Verder lezen
Module 3 The Beer Garage @ the company
Dit is de 3
de en tevens laatste module van het sommelier traject. Leg je module 3 succesvol af en je behaalde het taster en master certificaat dan ben Belgian Beersommelier.
Je volbrengt de module in de Bapas Beergarage.
In de garage tunen de docenten samen met de cursisten een innovatief concept uit van idee tot een markt klaar concept.
De cursist bouwt zijn eerder verworven expertise verder uit via 5 lessen.
Komen aan bod: sommelier technieken, het business model, de roadmap, biermarketing, de organisatie van evenementen, prijszetting, etc...
De finaliteit van de module bestaat uit een praktische proef naar keuze, waar de cursist zijn skills demonstreert.
GECERTIFICEERD BAPAS EXPERT ©
Verder lezen