De Bapas Beerpairing Academy staat garant voor een aangepaste opleiding op eigen tempo en op elk niveau.
Van laagdrempelige tasting of workshop tot opleiding tot beerpairing professional.
De opleidingen
Start to beer ©
-
De gecertificeerde Bapas opleiding is geschikt voor docenten drankenleer, retailers en drankenhandelaars, brouwers en bierbedrijven, beer sommeliers, zythologen en enthousiaste bierliefhebbers.
-
Verder lezen
Start to pair ©
-
De gecertificeerde beer & food opleiding is geschikt voor docenten bier & gastronomie, docenten restaurant en hotel, chefs, koks, studenten restaurant en enthousiaste bier- & foodliefhebbers.
-
Verder lezen
Start to serve ©
-
De gecertificeerde opleiding is geschikt voor het hele horecateam, van chef tot zaalpersoneel, studenten hotel en restaurantmanagement en enthousiaste bier- & foodliefhebbers.
-
Verder lezen
Kwaliteitsgarantie via het Bapas© certificaat
De Bapas kwaliteitsgarantie start met hoogwaardig en innovatief onderwijs.
In elke module krijgt u les van vak experten met pedagogische ervaring.
Het Bapas lerarenkorps beschikt naast uitgebreide vakkennis ook over een certificaat of diploma als lesgever,
docent, doctor, master, professor en/of biersommelier.
Na elke module volgt een evaluatie in hoeverre de student(e)
het beoogde niveau heeft behaald. Voor meer details over hoe er wordt beoordeeld, verwijzen we naar de ECTS-infofiches.
Voldoe je aan de criteria dan slaag je voor een module, en verwerf je het officiƫle Bapas certificaat
Met de 3 certificaten op zak kan je vervolgens, een
Bapas licentie aanvragen om een Bapas Bar te starten.
De licentienemer dient een additioneel contract af te sluiten. Een officieel Bapas ambassadeur, herken je aan het Bapas kwaliteitslabel.

Neem
hier een kijkje naar de officiƫle Bapas ambassadeurs
De Bapas ABC beerpairing method© is uniek in de wereld
De beproefde methode ontstond toen het bier-wetenschappelijk expertisecentrum Delvaux en de Bapas Beerpairing Academy de handen in elkaar sloegen.
Het doel is om via een vaste methode en een kwaliteitsvol opleidingsaanbod het "bier & gastronomie" onderwijs verder te professionaliseren. Met de missie:
Meer kwaliteitsbier aan de eettafel
Door de tijd evolueerde de methode en in elke fase werd er proefondervindelijk getest en bijgestuurd. Dit resulteerde in de Bapas ABC beerpairing methodologie
©.

De Bapas ABC-methode
© is een manier om vertrekkend van een bieranalyse zelf uitgebalanceerde beerpairing combinaties te leren ontwikkelen.
De methode wordt je stap per stap aangeleerd met ondersteuning van de
Bapas E-learning software.
Alle Bapas diensten en producten worden zo ontwikkeld dat ze ook flexibel en makkelijk integreerbaar zijn in het reeds bestaande onderwijsaanbod.