Salade van gerookte eendenborst oude balsamicoazijn, geroosterde nootjes & Cornet
6
personen
: gemakkelijk
: 5 minuten
Ingrediënten
- Salademix (10 blaadjes rucola, 10 blaadjes mizuna, 10 blaadjes Romeinse sla)
- 18 sneetjes gerookte eendenborst
- tl mosterd
- 1 el walnotenolie
- 1 el olijfolie van goede kwaliteit
- 5 walnoten
- 10 hazelnoten
- 10 pistachenoten
- 1 el pijnboompitten
- oude balsamico uit Modena
Bereiding
- Was de rucola, de mizuna en de Romeinse sla en zwier ze droog. Vind je geen mizuna, dan kun je die vervangen door rauw witloof of veldsla.
- Doe de noten en pijnboompitten in een droge braadpan en rooster ze. Haal ze uit de pan, hak ze grof en meng ze door de salade. Voeg peper en zout toe.
- Meng de olijfolie, de notenolie en de mosterd in een potje. Is de consistentie te dik, dan kun je een scheutje lauw water toevoegen.
- Meng de dressing met de salade. Schik de notensalade mooi in 6 glaasjes.
- Schik de sneetjes eendenborst tussen de sla. Werk af met oude balsamicoazijn.
beerpairing
Het bier van brouwerij De Hoorn kent
in Belgiƫ geen navolging. Zodra het
aroma in de neus zit met zijn hout-,
vanille- en citrustoetsen, doet het
denken aan de betere witte wijn. Het
aroma en de smaak maken van dit
bier een kunstwerkje. Bitter waar
het hoort en een tikkeltje droog in
de afdronk. Het hoge alcoholpercentage
en de ronde textuur vragen
een krachtige tegenpool. Gerookte
eend, oude balsamico en geroosterde
noten doen het bier tot zijn
recht komen.