Sardines met granny smith, fijne groene kruiden, geroosterde hazelnoot & Blanche de Namur
8
personen
: gemakkelijk
: 5 minuten
Ingrediënten
- 2 blikjes Portugese sardines
- 10 hazelnoten
- 1 theelepel kappertjes
- 4 augurkjes
- 6 kerstomaatjes
- 2 lente-uitjes
- 1 eetlepel gehakte koriander
- 1 eetlepel gehakte bieslook
- 1 eetlepel gehakte roomse kervel
- enkele verse kruidenblaadjes (koriander, bieslook, roomse kervel)
- 1/2 granny smith
- sap van 1 citroen
- 1 eetlepel chardonnay-azijn
- witbrood
- gezouten boter
- zwarte peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180° C.
- Open de blikjes met de sardines en giet deze samen met de olie in een kom.
- Leg de hazelnoten op een vel bakpapier en rooster lichtjes in de oven.
- Haal ze uit de oven, laat even afkoelen en rol ze met de handen tot de velletjes loskomen.
- Hak de gepelde hazelnoten grof, evenals de kappertjes, de augurkjes en de lente-uitjes en meng met de gehakte groene kruiden door de sardines.
- Snij de granny smith in kleine staafjes en besprenkel met citroensap.
- Leg er enkele apart voor de afwerking en meng de rest onder de sardines.
- Snij de kerstomaatjes in partjes en voeg toe aan het mengsel.
- Besprenkel met de wijnazijn, kruid af met zwarte peper en zout.
- Proef!
- Vul de sardineblikjes met de sardinesalade en versier met plukjes groene kruiden en gehakte hazelnoten.
- Serveer met witbrood en gezouten boter.
beerpairing
De sardines passen prima bij het witbier uit Namen. Het tarwebier heeft een laag alcoholgehalte, is licht van textuur en heeft een zacht zurige smaak. Het past bijzonder goed bij een Bapa die qua smaaksterkte gelijkloopt met het bier. Deze Bapa met frisse appel, delicate azijnzuren en lichte aroma’s van verse, groene kruiden vormt de perfecte match. Supereenvoudig maar daarom niet minder sterk in smaaksensatie.