close
  • Zwart
  • Tripel
  • Lager
  • Roodbruin
  • Spontaan
  • Blond
  • Fruit
  • Tarwe
  • Hop
  • Amber
  • Bruin
  • Zwaar bruin

Salade van gerookte eendenborst oude balsamicoazijn, geroosterde nootjes & Cornet

Salade van gerookte eendenborst oude balsamicoazijn, geroosterde nootjes & Cornet
voor 6 personen
personen
gemakkelijk
niveau
duur

Ingrediënten
Bereiding
Ingrediënten
  1. Salademix (10 blaadjes rucola, 10 blaadjes mizuna, 10 blaadjes Romeinse sla)
  2. 18 sneetjes gerookte eendenborst
  3. tl mosterd
  4. 1 el walnotenolie
  5. 1 el olijfolie van goede kwaliteit
  6. 5 walnoten
  7. 10 hazelnoten
  8. 10 pistachenoten
  9. 1 el pijnboompitten
  10. oude balsamico uit Modena
Bereiding
  1. Was de rucola, de mizuna en de Romeinse sla en zwier ze droog. Vind je geen mizuna, dan kun je die vervangen door rauw witloof of veldsla.
  2. Doe de noten en pijnboompitten in een droge braadpan en rooster ze. Haal ze uit de pan, hak ze grof en meng ze door de salade. Voeg peper en zout toe.
  3. Meng de olijfolie, de notenolie en de mosterd in een potje. Is de consistentie te dik, dan kun je een scheutje lauw water toevoegen.
  4. Meng de dressing met de salade. Schik de notensalade mooi in 6 glaasjes.
  5. Schik de sneetjes eendenborst tussen de sla. Werk af met oude balsamicoazijn.
beerpairing
beerpairing
Het bier van brouwerij De Hoorn kent in België geen navolging. Zodra het aroma in de neus zit met zijn hout-, vanille- en citrustoetsen, doet het denken aan de betere witte wijn. Het aroma en de smaak maken van dit bier een kunstwerkje. Bitter waar het hoort en een tikkeltje droog in de afdronk. Het hoge alcoholpercentage en de ronde textuur vragen een krachtige tegenpool. Gerookte eend, oude balsamico en geroosterde noten doen het bier tot zijn recht komen.
Reacties:
Alles weten over bier en eten
Bestel hier het bapas boek
Bestel hier het bapas boek
Deel dit recept