Kippenvleugels met gerookt spek, zure tomatensaus, gremolata & Oude Geuze Boon
6
personen
: gemakkelijk
: 20 minuten
Ingrediënten
- 1 sjalot
- olijfolie
- 2 eetlepels kruidenazijn (bijvoorbeeld dragonazijn)
- 250 ml runderbouillon (1/2 blokje)
- 4 zongedroogde tomaten
- 8 augurken
- 1 grote tomaat
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- suiker (optioneel)
- 6 kippenvleugels
- 30 gram gerookte spekblokjes
- 2 eetlepels graanmosterd
- peper en zout
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- 2 eetlepels broodkruim
- 1 theelepel fijngehakte citroenschil
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180° C
- Pel de sjalot en snipper hem fijn.
- toof de sjalot aan in olijfolie en blus met de kruidenazijn en de runderbouillon.
- Hak de zongedroogde tomaten en de augurken fijn, ontvel de tomaat, hak in blokjes en voeg, samen met 1 eetlepel peterselie, toe aan de gestoofde sjalot.
- Proef en kruid af met peper en zout en voeg, indien gewenst, wat suiker toe.
- Giet de tomatensaus in een ovenschaal.
- Bak de kippenvleugels met de spekblokjes kort goudbruin in een pan en schep vervolgens over in de ovenschaal.
- Voor de gremolata: pel en rasp de knoflook en meng met de peterselie, het broodkruim en de citroenschil in een kommetje.
- Strijk de kippenvleugels bovenaan in met de graanmosterd en bestrooi met de gremolata.
- Plaats de ovenschaal in de oven gedurende 8 minuten, waarvan de laatste met de grill van de oven aan.
beerpairing
In de Oude Geuze Boon proef je nog goed de krachtige smaak van de lambiek. De geuze verspreidt een animaal aroma van kaas en stal. Dit is niet ongewoon voor een ambachtelijk gebrouwen geuze, maar is voor de beginnende geuzedrinker vaak een afknapper. Bij deze licht droge en zacht zurige geuze past een frisse foodpartner; door zijn dominante karakter smeekt hij om een smaakbom. Het gerookte spek, de zure tomatensaus, de graanmosterd en de gremolata vervullen die rol met verve.