close
  • Zwart
  • Tripel
  • Lager
  • Roodbruin
  • Spontaan
  • Zwaar blond
  • Fruit
  • Tarwe
  • Hop
  • Amber
  • Bruin
  • Zwaar bruin

Gegrilde steak met rode wijn, rode biet, sjalotcrumble & Adriaen Brouwer Oak

Gegrilde steak met rode wijn, rode biet, sjalotcrumble & Adriaen Brouwer Oak
voor 6 personen
personen
gemakkelijk
niveau
duur

Ingrediënten
Bereiding
Ingrediënten
  1. 1 rode biet
  2. 200 ml rode wijn (côtes du Rhône)
  3. 1 steranijs
  4. 10 korianderzaadjes
  5. 2 sjalotten
  6. 50 g boter
  7. 50 gram broodkruim
  8. 2 steaks (ca. 300 g)
  9. 3 eetlepels mirin
  10. 1 theelepel zwart sesamzaad
  11. peper en zout
Bereiding
  1. Schil de rode biet, snij hem in blokjes en kook deze samen met de steranijs en het korianderzaad in ongeveer 15 minuten gaar in de rode wijn.
  2. Verwarm de oven voor op 110° C.
  3. Stoof de gepelde en fijngesnipperde sjalot aan in de boter en voeg het broodkruim toe.
  4. Meng en spreid het mengsel uit op een bakplaat en zet deze 20 minuten in de oven.
  5. Kruid ondertussen het vlees met peper en zout, smelt een klontje boter in een braadpan en bak het vlees naar wens.
  6. Neem het vervolgens uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
  7. Kook je voor een uitgebreide groep? Kleur het vlees dan even aan in de pan en bak het daarna nog 6 à 7 minuten in de oven op 180 °C.
  8. Snij elke steak in 3 gelijke stukken.
  9. Verwarm de mirin in een steelpan, roer de blokjes rode biet erdoor en bestrooi met sesamzaad.
  10. Verdeel de rode biet en de steak over de borden en werk af met de sjalotcrumble.
beerpairing
beerpairing
De Adriaen Brouwer Dark Gold is een sterk, donkerbruin bier zonder franjes. Het is degelijk en goed in zijn eenvoud. Bitter, zuur en zoet zijn alle drie, in deze volgorde, aanwezig. In de afdronk proef je voornamelijk rood fruit en een vleugje cacao. De côtes du Rhône zet het rodevruchten aroma in de spotlights. Het roosteren van de mout brengt wat bitterheid en diepte in het bier. Door ook het vlees te grillen wordt een smaakverbond gesloten. Rode wijn, sjalot en biefstuk, een klassieke combinatie.
Reacties:
Alles weten over bier en eten
Bestel hier het bapas boek
Bestel hier het bapas boek
Deel dit recept