Brochette van tijgergarnaal met milde curry, basmatirijst & Tripel Karmeliet
6
personen
: gemakkelijk
: 20 minuten
Ingrediënten
- 100 gram basmatirijst
- 250 ml gevogeltebouillon
- 1 appel (type jonagold)
- 1 theelepel kurkuma
- 1 eetlepel mild currypoeder
- 18 tijgergarnalen
- 1 banaan
- 1 klein blik ananas (of verse ananas)
- arachideolie of andere neutrale olie
- 100 ml room
- 1 eetlepel gehakte koriander
- peper en zout
Bereiding
- Breng 1 l licht gezouten water aan de kook, voeg de basmatirijst toe en kook onder gesloten deksel gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Breng, in een andere kookpot, de bouillon aan de kook.
- Schil de appel, verwijder het klokhuis, snij in blokjes en voeg samen met de kurkuma en het currypoeder toe aan de bouillon. Dek af en laat 10 tot 15 minuten garen.
- Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal.
- Pel de banaan en snij hem in stukken.
- Snij de ananas in blokjes.
- Rijg op elk spiesje 3 garnalen afgewisseld met een stukje banaan en een stukje ananas.
- Kruid de brochettes met peper en zout en strijk lichtjes in met een neutrale olie.
- Verhit een grillpan en gril de brochettes gedurende een 5-tal minuten mooi bruin aan beide zijden.
- Leg de gegrilde brochettes apart en hou ze warm.
- Voeg de room toe aan de appelcurry en laat even meekoken.
- Mix de appelcurry en hou hem warm.
- Giet de rijst af en vermeng met de gehakte koriander.
- Serveer de brochettes met de curry, een potje rijst en een heerlijke Tripel Karmeliet.
beerpairing
Tripel Karmeliet heeft een heel fruitig en kruidig aroma. We trekken het aromatische karakter door met banaan, ananas en appel in de bapa. De room geeft body aan de saus die kan opboksen tegen het volmondige karakter van de Tripel Karmeliet. Een zalige combinatie waarbij de aroma’s prachtig in elkaar overvloeien en elkaar versterken.