close
  • Zwart
  • Tripel
  • Lager
  • Roodbruin
  • Spontaan
  • Blond
  • Fruit
  • Tarwe
  • Hop
  • Amber
  • Bruin
  • Zwaar bruin

Zeebaars met sjalot, waterkers en mosterdsaus & Ter Dolen Blond

Zeebaars met sjalot, waterkers en mosterdsaus & Ter Dolen Blond
voor 4 personen
personen
gemiddeld
niveau
duur

Ingrediënten
Bereiding
Ingrediënten
  1. 4 zeebaarsfilets
  2. 2 sjalotten (fijngehakt)
  3. 100 g waterkers
  4. 2 el grove mosterd
  5. 150 ml room
  6. 2 el witte wijn
  7. 1 el boter
  8. zout
  9. peper
  10. 1 el olijfolie
  11. partjes citroen (voor serveren).
Bereiding
  1. Dep de zeebaarsfilets droog en kruid ze met zout en peper
  2. Verhit boter in een pan en bak de sjalotten glazig
  3. Voeg witte wijn toe en laat inkoken
  4. Roer mosterd en room door de saus en laat pruttelen tot deze iets indikt
  5. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de zeebaars met de huidkant naar beneden tot krokant
  6. Draai de filets om en bak nog 2 minuten
  7. Verdeel de waterkers over borden en leg de zeebaars erop
  8. Giet de mosterdsaus over de vis en serveer met partjes citroen.
beerpairing
beerpairing
Dit gerecht past perfect bij Ter Dolen Blond vanwege de balans van citrus- en moutaroma’s in het bier, die goed harmoniëren met de frisse smaken van de waterkers en de zachte mosterdsaus. De lichte bitterheid van de zeebaars sluit mooi aan bij de bittere en zoete tonen van het bier, terwijl de elegante, droge afdronk de vettigheid van de saus afzwakt en voor een frisse balans zorgt.
Reacties:
Alles weten over bier en eten
Bestel hier het bapas boek
Bestel hier het bapas boek
Deel dit recept