close
  • Zwart
  • Tripel
  • Lager
  • Roodbruin
  • Spontaan
  • Blond
  • Fruit
  • Tarwe
  • Hop
  • Amber
  • Bruin
  • Zwaar bruin

Zalm met pindacrunch en wasabi yoghurtdip & Cuvée Armand Gaston

Zalm met pindacrunch en wasabi yoghurtdip & Cuvée Armand Gaston
voor 4 personen
personen
gemakkelijk
niveau
duur

Ingrediënten
Bereiding
Ingrediënten
  1. Zalmfilets (4 stuks, ongeveer 150g per stuk)
  2. Pindacrunch (4 eetlepels, grof gehakte geroosterde pinda’s)
  3. Wasabi pasta (1 theelepel)
  4. Griekse yoghurt (200 ml)
  5. Sesamolie (1 eetlepel)
  6. Limoensap (2 eetlepels)
  7. Platte peterselie (fijngehakt, 1 eetlepel)
  8. Olijfolie (2 eetlepels)
  9. Zout en peper (naar smaak)
  10. Sesamzaadjes (optioneel, voor garnering)
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Bestrijk de zalmfilets licht met olijfolie en breng op smaak met zout en peper
  3. Leg de zalmfilets op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 12-15 minuten in de oven, tot ze net gaar zijn
  4. Meng ondertussen de Griekse yoghurt met de wasabi, sesamolie, limoensap en een snufje zout in een kom
  5. Roer tot een gladde dip en zet apart
  6. Strooi de pindacrunch gelijkmatig over de gebakken zalmfilets zodra ze uit de oven komen
  7. Garneer met de fijngehakte platte peterselie en sesamzaadjes, indien gewenst
  8. Serveer de zalm met de wasabi yoghurtdip aan de zijkant.
beerpairing
beerpairing
Cuvée Armand & Gaston van 3 Fonteinen, met zijn strakke zuurheid en funky brettanomyces, past uitstekend bij de rijke en hartige smaken van de zalm en pindacrunch. De droogheid van de geuze snijdt door de vetheid van de zalm en biedt een verfrissend contrast met de pittige, romige wasabi-yoghurt. De citrustonen van het bier harmoniseren mooi met het limoensap in het gerecht, terwijl de complexe smaken van spontane gisting de geroosterde noten en sesamolie aanvullen. Het is een perfecte combinatie van frisse zuren, hartige vetten en lichte pittigheid.
Reacties:
Alles weten over bier en eten
Bestel hier het bapas boek
Bestel hier het bapas boek
Deel dit recept