Wrap met steak, chili, rode kool, appel, walnoot & Duchesse Chocolat Cherry

6
personen

: gemiddeld
: 30 minuten
Ingrediënten
- 6 wraps
- 500 g steak
- 1 rode chili
- 2 tenen look
- 1 rode ui
- 150 g rode kool
- 1/2 appel
- 1 wortel
- 10 g rozijn
- 10 g walnoot
- mayonnaise
- BBQ-saus
- citroen
- olijfolie
- balsamico
- sojasaus
- peze.6 wraps
- 500 g steak
- 1 rode chili
- 2 tenen look
- 1 rode ui
- 150 g rode kool
- 1/2 appel
- 1 wortel
- 10 g rozijn
- 10 g walnoot
- mayonnaise
- BBQ-saus
- citroen
- olijfolie
- balsamico
- sojasaus
- peze.
Bereiding
- Snijd het vlees, look en ui in fijne plakjes en doe ze in een kom samen met een scheut olie, balsamico en sojasaus. Laat dit mengsel 1/2 uur marineren.
- Hak de rode kool en doe in een kom. Rasp de wortel bij de kool en voeg nu de rozijnen, fijngesneden appel en gehakte noot toe. Kruid af met 2 el mayonaise, scheut olijfolie, wat citroensap, snuifje suiker en peze. Zet opzij in de koelkast.
- Haal het vlees uit de marinade en laat wat uitlekken. Gril de steak op een hete grillpan.
- Bak de wrap gedurende 30 s in een voorverwarmde oven (200° c). Strijk een lepel BBQ saus op de wrap, leg hierop wat vlees en ui. Schik de koolsalade er op en vouw dicht.
- Serveer met de Cherry Chocolat.Snijd het vlees, look en ui in fijne plakjes en doe ze in een kom samen met een scheut olie, balsamico en sojasaus. Laat dit mengsel 1/2 uur marineren.
- Hak de rode kool en doe in een kom. Rasp de wortel bij de kool en voeg nu de rozijnen, fijngesneden appel en gehakte noot toe. Kruid af met 2 el mayonaise, scheut olijfolie, wat citroensap, snuifje suiker en peze. Zet opzij in de koelkast.
- Haal het vlees uit de marinade en laat wat uitlekken. Gril de steak op een hete grillpan.
- Bak de wrap gedurende 30 s in een voorverwarmde oven (200° c). Strijk een lepel BBQ saus op de wrap, leg hierop wat vlees en ui. Schik de koolsalade er op en vouw dicht.
- Serveer met de Cherry Chocolat.

beerpairing
Het panel scoorde de combo maar liefst 9,1 op 10. De experten wijten dit vnl. aan het evenwicht tussen het zuurzoet (bier)karakter en het zoetzuur karakter van de salade. De soja doorbreekt de zoetzure balans. De chili vormt een aromabrug met het vlees en de chocolade. Aansluiting is er dan weer met het zure balsamico karakter, via azijn en de citroen. Het gerookte van de BQQ saus geeft een extra dimensie aan de pairing.