Varkenswangetjes met pruimensaus en puree van knolselderij & Duchesse De Bourgogne

4
personen

: gemiddeld
: 120 minuten
Ingrediënten
- varkenswangetjes (800g)
- pruimen (200g)
- knolselderij (1)
- aardappelen (200g)
- rode wijn (250ml)
- runderbouillon (500ml)
- boter (50g)
- room (100ml)
- tijm (verse takjes)
- laurierblaadjes (2)
- olijfolie
- zout
- peper
Bereiding
- Verhit olijfolie in een braadpan
- voeg de varkenswangetjes toe en bak ze rondom bruin
- voeg de rode wijn en bouillon toe samen met tijm en laurier
- laat 1,5 uur zachtjes stoven tot het vlees mals is
- Voeg de pruimen toe aan de saus en laat nog 20 minuten meekoken
- haal het vlees eruit en laat de saus inkoken tot deze dik is
- Schil en snijd de knolselderij en aardappelen in blokjes
- kook ze tot ze zacht zijn
- giet af en pureer met boter en room
- breng op smaak met zout en peper
- Serveer de varkenswangetjes met pruimensaus en een schep puree.

beerpairing
Dit gerecht vormt een ideale pairing met Duchesse de Bourgogne door de zoete pruimensaus die de fruitige tonen van het bier versterkt en de zachte knolselderijpuree die een milde textuur biedt. De varkenswangetjes sluiten goed aan bij de volle body van het bier en zorgen voor een harmonieuze smaaksensatie.