close
  • Zwart
  • Tripel
  • Lager
  • Roodbruin
  • Spontaan
  • Blond
  • Fruit
  • Tarwe
  • Hop
  • Amber
  • Bruin
  • Zwaar bruin

Varkenswangetjes met pruimensaus en puree van knolselderij & Duchesse De Bourgogne

Varkenswangetjes met pruimensaus en puree van knolselderij & Duchesse De Bourgogne
voor 4 personen
personen
gemiddeld
niveau
duur

Ingrediënten
Bereiding
Ingrediënten
  1. varkenswangetjes (800g)
  2. pruimen (200g)
  3. knolselderij (1)
  4. aardappelen (200g)
  5. rode wijn (250ml)
  6. runderbouillon (500ml)
  7. boter (50g)
  8. room (100ml)
  9. tijm (verse takjes)
  10. laurierblaadjes (2)
  11. olijfolie
  12. zout
  13. peper
Bereiding
  1. Verhit olijfolie in een braadpan
  2. voeg de varkenswangetjes toe en bak ze rondom bruin
  3. voeg de rode wijn en bouillon toe samen met tijm en laurier
  4. laat 1,5 uur zachtjes stoven tot het vlees mals is
  5. Voeg de pruimen toe aan de saus en laat nog 20 minuten meekoken
  6. haal het vlees eruit en laat de saus inkoken tot deze dik is
  7. Schil en snijd de knolselderij en aardappelen in blokjes
  8. kook ze tot ze zacht zijn
  9. giet af en pureer met boter en room
  10. breng op smaak met zout en peper
  11. Serveer de varkenswangetjes met pruimensaus en een schep puree.
beerpairing
beerpairing
Dit gerecht vormt een ideale pairing met Duchesse de Bourgogne door de zoete pruimensaus die de fruitige tonen van het bier versterkt en de zachte knolselderijpuree die een milde textuur biedt. De varkenswangetjes sluiten goed aan bij de volle body van het bier en zorgen voor een harmonieuze smaaksensatie.
Reacties:
Alles weten over bier en eten
Bestel hier het bapas boek
Bestel hier het bapas boek
Deel dit recept