Tortilla van Mechelse koekoek, avocado, limoen & Gouden Carolus Tripel
8
personen
: gemiddeld
: 20 minuten
Ingrediënten
- 1 grote filet van Mechelse koekoek
- 50 ml arachideolie
- 5 g cajunkruiden
- ¼ gele paprika
- ¼ rode paprika
- ¼ groene paprika
- 8 kleine tortilla’s
- 4 lente-uitjes
- 4 babymais
- barbecuesaus
- 1 avocado
- 1 eetlepel gehakte koriander
- 2 eetlepels yoghurt
- sap van een limoen
- 1 el suiker
Bereiding
- Snijd de filet in stukken en doe ze in een kom met de arachideolie en de cajunkruiden. Meng goed door elkaar en laat trekken.
- Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een blender. Doe de andere ingrediënten voor de dressing erbij en mix glad. Proef en balanceer met zoet en zuur indien nodig. De dressing moet zoetzuur smaken met een duidelijke koriandertoets.
- Snijd de paprika’s in reepjes en snijd de lente-uitjes en de babymais dwars doormidden.
- Verhit een goede scheut olie in een wok en roerbak de groenten en de koekoek.
- Maak de tortilla’s even nat onder de kraan en leg ze 30 seconden in een warme oven , (150 °) zodat ze zacht en plooibaar zijn.
- Strijk op elke tortilla een laagje barbecuesaus, verdeel er ongeveer 1 flinke eetlepel van de kip en de groenten over. Sprenkel er dressing over.
- Vouw de tortilla onderaan een stukje om en rol hem dan dicht van links naar rechts.Snijd de filet in stukken en doe ze in een kom met de arachideolie en de cajunkruiden. Meng goed door elkaar en laat trekken.
- Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een blender. Doe de andere ingrediënten voor de dressing erbij en mix glad. Proef en balanceer met zoet en zuur indien nodig. De dressing moet zoetzuur smaken met een duidelijke koriandertoets.
- Snijd de paprika’s in reepjes en snijd de lente-uitjes en de babymais dwars doormidden.
- Verhit een goede scheut olie in een wok en roerbak de groenten en de koekoek.
- Maak de tortilla’s even nat onder de kraan en leg ze 30 seconden in een warme oven , (150 °) zodat ze zacht en plooibaar zijn.
- Strijk op elke tortilla een laagje barbecuesaus, verdeel er ongeveer 1 flinke eetlepel van de kip en de groenten over. Sprenkel er dressing over.
- Vouw de tortilla onderaan een stukje om en rol hem dan dicht van links naar rechts.
beerpairing
Een apart geval deze Mechelse tripel! Het proefpanel scoorde de tripel als licht zoet dominant en sterk aromatisch. Het aroma bestrijkt een heel breed palet van floraal over fruitig naar groen kruidig. Het aroma, wat we in onze hersenen vaak associëren met fris en zoet. Het limoen aroma sluit hier goed bij aan. Het bier en de Bapa vinden ook een spannende aansluiting met koriander als gemeenschappelijke band.