close
  • Zwart
  • Tripel
  • Lager
  • Roodbruin
  • Spontaan
  • Zwaar blond
  • Fruit
  • Tarwe
  • Hop
  • Amber
  • Bruin
  • Zwaar bruin

Tortilla van Mechelse koekoek, avocado, limoen & koriander

Tortilla van Mechelse koekoek, avocado, limoen & koriander
voor 8 personen
personen
gemiddeld
niveau
duur

Ingrediënten
Bereiding
Ingrediënten
  1. 1 grote filet van Mechelse koekoek
  2. 50 ml arachideolie
  3. 5 g  cajunkruiden
  4. ¼ gele paprika
  5. ¼ rode paprika
  6. ¼ groene paprika
  7. 8 kleine tortilla’s
  8. 4 lente-uitjes
  9. 4 babymais
  10. barbecuesaus
  11. 1 avocado
  12. 1 eetlepel gehakte koriander
  13. 2 eetlepels yoghurt
  14. sap van een limoen
  15. 1 el suiker1 grote filet van Mechelse koekoek
  16. 50 ml arachideolie
  17. 5 g  cajunkruiden
  18. ¼ gele paprika
  19. ¼ rode paprika
  20. ¼ groene paprika
  21. 8 kleine tortilla’s
  22. 4 lente-uitjes
  23. 4 babymais
  24. barbecuesaus
  25. 1 avocado
  26. 1 eetlepel gehakte koriander
  27. 2 eetlepels yoghurt
  28. sap van een limoen
  29. 1 el suiker
Bereiding
  1. Snijd de filet in stukken en doe ze in een kom met de arachideolie en de cajunkruiden. Meng goed door elkaar en laat trekken.
  2. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een blender. Doe de andere ingrediënten voor de dressing erbij en mix glad. Proef en balanceer met zoet en zuur  indien nodig. De dressing moet zoetzuur smaken met een duidelijke koriandertoets.
  3. Snijd de paprika’s in reepjes en snijd de lente-uitjes en de babymais dwars doormidden.
  4. Verhit een goede scheut olie in een wok en roerbak de groenten en de koekoek.
  5. Maak de tortilla’s even nat onder de kraan en leg ze 30 seconden in een warme oven , (150 °) zodat ze zacht en plooibaar zijn.
  6. Strijk op elke tortilla een laagje barbecuesaus, verdeel er ongeveer 1 flinke eetlepel van de kip en de groenten over. Sprenkel er dressing over.
  7. Vouw de tortilla onderaan een stukje om en rol hem dan dicht van links naar rechts.Snijd de filet in stukken en doe ze in een kom met de arachideolie en de cajunkruiden. Meng goed door elkaar en laat trekken.
  8. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een blender. Doe de andere ingrediënten voor de dressing erbij en mix glad. Proef en balanceer met zoet en zuur  indien nodig. De dressing moet zoetzuur smaken met een duidelijke koriandertoets.
  9. Snijd de paprika’s in reepjes en snijd de lente-uitjes en de babymais dwars doormidden.
  10. Verhit een goede scheut olie in een wok en roerbak de groenten en de koekoek.
  11. Maak de tortilla’s even nat onder de kraan en leg ze 30 seconden in een warme oven , (150 °) zodat ze zacht en plooibaar zijn.
  12. Strijk op elke tortilla een laagje barbecuesaus, verdeel er ongeveer 1 flinke eetlepel van de kip en de groenten over. Sprenkel er dressing over.
  13. Vouw de tortilla onderaan een stukje om en rol hem dan dicht van links naar rechts.
beerpairing
beerpairing
Een apart geval deze Mechelse tripel! Het proefpanel scoorde de tripel als licht zoet dominant en sterk aromatisch. Het aroma bestrijkt een heel breed palet van floraal over fruitig naar groen kruidig. Het aroma, wat we in onze hersenen vaak associëren met fris en zoet. Het limoen aroma sluit hier goed bij aan. Het bier en de Bapa vinden ook een spannende aansluiting met koriander als gemeenschappelijke band.
Reacties:
Alles weten over bier en eten
Bestel hier het bapas boek
Bestel hier het bapas boek
Deel dit recept