Pikant Thais varkensgehakt met limoen, kastanje & Affligem blond
8
personen
: gemakkelijk
: 20 minuten
Ingrediënten
- 1 rode chilipeper
- 25 g gember
- 2 tenen knoflook
- kleine wortel
- 2 lente-uitjes
- olijfolie
- 25 g sojascheuten
- 200 g varkensgehakt
- sojasaus
- rijstazijn
- oestersaus
- sap van 1/2 limoen
- 4 kastanjes
- 1 kl korianderzaad
- 1 krop roodlof
Bereiding
- Snijd de geschilde gember in heel fijne reepjes. Hak de chilipeper in zijn geheel en de knoflook. Snijd de champignons in kwarten en de wortel in lange reepjes. Hak de lente-uitjes
- Verhit een scheut olijfolie in een wok. Voeg de gember toe, daarna de chilipeper en dan de knoflook. Laat even stoven.
- Voeg nu de wortel, de champignons, de sojascheuten en de lente-uitjes toe.
- Maak een put in het midden. Bak er het varkensgehakt in. Roer alles goed om.
- Doe nu een scheutje sojasaus, rijstazijn, oestersaus en limoensap in de wok.
- Hak eventueel de kastanjes fijn en voeg toe. Werk af met de korianderzaad en limoen schil. Proef en breng op smaak! Snijd de blaadjes roodlof los. Leg ze op een schotel en vul ze met het pikante varkensgehakt.
beerpairing
Met zijn 6,8 % alcohol is het licht, maar toch bijzonder rond en smaakvol en het heeft een lange, bittere citrus afdronk. Thaise salades sluiten goed aan bij zijn frisse citrusprofiel. Varkensvlees en kastanje is met hun volle smaken een vredig compromis bij het smaakvol en droge bier. De soja en oestersaus doen het bier ietwat romig overkomen. De limoen zeste en en gember doen fruitige aroma's goed naar voor komen.