close
  • Zwart
  • Tripel
  • Lager
  • Roodbruin
  • Spontaan
  • Blond
  • Fruit
  • Tarwe
  • Hop
  • Amber
  • Bruin
  • Zwaar bruin

Kroket van pikante Hervekaas met gegrilde groenten & Ename Dubbel

Kroket van pikante Hervekaas met gegrilde groenten & Ename Dubbel
voor 4 personen
personen
gemiddeld
niveau
duur

Ingrediënten
Bereiding
Ingrediënten
  1. Herve pikant kaas (200g)
  2. Aardappelen (500g)
  3. Volkoren bloem (100g)
  4. Eieren (2)
  5. Paneermeel (100g)
  6. Olijfolie (2 eetlepels)
  7. Courgette (1)
  8. Rode paprika (1)
  9. Aubergine (1)
  10. Champignons (200g)
  11. Groene peperkorrels (1 eetlepel)
  12. Zout (naar smaak)
  13. Peper (naar smaak)
Bereiding
  1. Kook de aardappelen tot ze zacht zijn
  2. Pureer de aardappelen en meng ze met de Herve pikant kaas tot een gladde massa
  3. Vorm kleine balletjes van het mengsel en rol ze eerst door de bloem, dan door de losgeklopte eieren en vervolgens door het paneermeel
  4. Verhit olijfolie in een pan en bak de kroketjes goudbruin
  5. Snijd de groenten in plakjes en gril ze aan beide zijden tot ze zacht en licht gebruind zijn
  6. Kruid de gegrilde groenten met groene peperkorrels, zout en peper
  7. Serveer de kroketjes samen met de gegrilde groenten.
beerpairing
beerpairing
Dit gerecht combineert perfect met de Ename Dubbel door de kruidige, pittige smaak van de Herve pikant en de gegrilde groenten. De zoete en moutige aroma's van het bier, zoals karamel en rozijn, zorgen voor een mooie balans met de pittige en hartige elementen van de kroket. De bittere en licht zure tonen van het bier versterken de geroosterde smaken van de gegrilde groenten, waardoor een harmonieus samenspel ontstaat.
Reacties:
Alles weten over bier en eten
Bestel hier het bapas boek
Bestel hier het bapas boek
Deel dit recept