Garnaal, tomaat, burrata, curry ketchup & Duchesse De Bourgogne
6
personen
: gemakkelijk
: 15 minuten
Ingrediënten
- 200 gram grijze garnaal
- 1 pijp ajuin
- 1 kleine coeur de boef
- 50 gram verse mayonaise
- olijfolie
- 18 kroepoek
- 1 mini burrata
- peper
- zout
- ketchup
- mosterd
- 1 kl currypoeder
- 2 gram verse basilicum
- 1 kl dragon azijn
- citroen
Bereiding
- Doe de garnalen in een potje samen met fijn gesnipperde ui, fijne brunoise tomaat, 2 el mayonaise, scheutje azijn, olijfolie en wat citroensap. Breng op smaak met cayennepeper en zout.
- Meng in een potje 2 el ketchup, 1 el mayonaise, 1 el volle yoghurt, kl mosterd en het currypoeder. Meng goed door elkaar en proef.
- Schik op de kroepoek, wat garnaal salade, leg er 3 kleine stukje burrata op en werk af met kleine blaadjes basilicum en enkele puntje curry ketchup.
- Serveer met de Duchesse de bourgogne.
beerpairing
Het zilte van de garnaal en de delicate frisheid van het bier, doen je watertanden. Het bier heeft ook wat lactaat in zich wat weer hand in hand gaat met de smeuïge burrata. De Oosterse toets van curry ketchup en kroepoek liften de klassieke combinatie tot een hogere bierpairing beleving. Eenvoudig om te maken, en de combinatie is subtiel, delicaat en uitmuntend.