close
  • Zwart
  • Tripel
  • Lager
  • Roodbruin
  • Spontaan
  • Blond
  • Fruit
  • Tarwe
  • Hop
  • Amber
  • Bruin
  • Zwaar bruin

Kersen en Chocolade Tiramisu met Speculaas, & Duchesse Chocolate Cherry

Kersen en Chocolade Tiramisu met Speculaas, & Duchesse Chocolate Cherry
voor 8 personen
personen
gemiddeld
niveau
duur

Ingrediënten
Bereiding
Ingrediënten
  1. 250 g speculaas koekjes
  2. 250 ml sterke koffie, afgekoeld
  3. 100 ml kersenlikeur (bijv. Kirsch)
  4. 500 g mascarpone
  5. 100 g poedersuiker
  6. 250 ml slagroom
  7. 1 theelepel vanille-extract
  8. 200 g kersen (vers of uit pot, goed uitgelekt)
  9. 100 g pure chocolade, geraspt
  10. cacaopoeder, voor bestrooien
Bereiding
  1. Voorbereiding: Meng de afgekoelde koffie met de kersenlikeur in een brede kom.
  2. Mascarponecrème: Klop de slagroom stijf en zet apart
  3. meng in een andere kom de mascarpone met de poedersuiker en het vanille-extract tot een glad geheel
  4. spatel voorzichtig de opgeklopte slagroom door het mascarponemengsel tot een luchtige crème.
  5. Samenstellen: Doop de speculaas koekjes kort in het koffie-kersenlikeurmengsel en leg een laag op de bodem van een rechthoekige schaal
  6. verdeel een derde van de mascarponecrème over de koekjeslaag
  7. strooi een derde van de kersen en geraspte pure chocolade over de crème
  8. herhaal deze lagen twee keer, eindigend met een laag mascarponecrème.
  9. Afwerking: Dek de schaal af met plasticfolie en laat minimaal 4 uur, maar bij voorkeur een nacht, opstijven in de koelkast
  10. bestrooi voor het serveren met cacaopoeder en eventueel extra geraspte chocolade.
beerpairing
beerpairing
Dit dessert vormt een uitstekende combinatie met Duchesse Chocolate Cherry. De kruidige speculaas en zoete kersenlikeur versterken de fruitige en kruidige tonen van het bier, terwijl de romige mascarpone en pure chocolade de rijke, romige textuur aanvullen. Samen creëren ze een harmonieuze en verfijnde smaakervaring.
Reacties:
Alles weten over bier en eten
Bestel hier het bapas boek
Bestel hier het bapas boek
Deel dit recept