close
  • Zwart
  • Tripel
  • Lager
  • Roodbruin
  • Spontaan
  • Blond
  • Fruit
  • Tarwe
  • Hop
  • Amber
  • Bruin
  • Zwaar bruin

Hesp asperge hotdog met verse kruiden mayonaise & Chimay Dorée

Hesp asperge hotdog met verse kruiden mayonaise & Chimay Dorée
voor 6 personen
personen
gemakkelijk
niveau
duur

Ingrediënten
Bereiding
Ingrediënten
  1. 6 kleine witte piccolo’s
  2. 3 dunne plakjes beenham
  3. 6 witte asperges
  4. 6 blaadjes sla
  5. 2 eieren
  6. 2 dl druivenpit olie
  7. 1 kl mosterd
  8. 10 g verse peterselie
  9. 10 g bieslook
  10. ½ citroen
Bereiding
  1. Kook een ei een 10-tal minuten in licht gezouten water. Spoel onder het ei onder koud water, hak fijn en zet opzij in een kommetje
  2. Schil de asperges goed. Stoom de asperges gaar in de stomer. Of breng kook ze beetgaar in ruim gezouten water. (+/- 5 min)
  3. Doe een eigeel in een kom samen met de mosterd. Meng dit goed met een vork. Klop nu de mayonaise met de garde of staafmixer.
  4. Hak de peterselie en voeg ze bij je mayonaise. Hou wat gehakte peterselie opzij voor de afwerking. Kruid de mayonaise af met wat citroensap, peper en zout.
beerpairing
beerpairing
Wanneer we een teug nemen van de Chimay Dorée rolt zich een licht bitterzoete symfonie uit. Heerlijk kruidig gerookt boeket met verfrissende nuances van Citrus. De ham vormt een aromabrug met het fenolische bierkarakter (kruidig en gerookt). De smeuïge mayonaise brengt de harmonie tussen frisse zuren en de licht bittere asperges de zuur-zoet-bitter in balans. Drink en geniet!
Reacties:
Alles weten over bier en eten
Bestel hier het bapas boek
Bestel hier het bapas boek
Deel dit recept