close
  • Zwart
  • Tripel
  • Lager
  • Roodbruin
  • Spontaan
  • Blond
  • Fruit
  • Tarwe
  • Hop
  • Amber
  • Bruin
  • Zwaar bruin

Haloumi kroketje met geroosterde paprika, gezouten amandel & Duchesse Cherry

Haloumi kroketje met geroosterde paprika, gezouten amandel & Duchesse Cherry
voor 6 personen
personen
gemakkelijk
niveau
duur

Ingrediënten
Bereiding
Ingrediënten
  1. 250 gram Berloumi
  2. ei
  3. melk
  4. paneermeel
  5. kleine rode ui
  6. dragonazijn
  7. olijfolie
  8. 30 amandelen
  9. gele puntpaprika
  10. 25 g amandelpoeder
  11. peper
  12. paprikapoeder
  13. gerookt zout
  14. suiker
  15. peterselie.
Bereiding
  1. Blaker de paprika zwart in de oven onder de gril aan beide kanten. Ontvel de paprika en verwijder de zaadlijst. Snijd de paprika in dunne reepjes en voeg samen met de fijn gesnipperde ui, amandelpoeder, paprikapoeder en snuifje zout. Besprenkel dit met 1 el kwaliteitsolijfolie, 1 el dragonazijn en 1 kl suiker. Zet opzij voor minstens 1/2 uur.
  2. Verwarm een pan op het vuur en rooster de hele amandelen, tot ze een mooie kleur hebben. Neem van het vuur en bestrooi ze met grof gerookt zout.
  3. Snijd de Berloumi in 6 gelijke blokjes en be-bloem de blokjes en leg opzij.
  4. Klop in een potje een eigeel los met een scheut melk. Haal de kaas goed door het eigeel. Haal vervolgens de kaas door de chapelure, tot de er gesloten korst rond de kaas zich vormt.
  5. Bak de kroket goudbruin in een pan met een bodem olijfolie.
  6. Schik op een bord wat paprika salade. Leg hierop een kroket. Werk af met gezouten amandel en fijne peterselie.
beerpairing
beerpairing
Duchesse Cherry heeft qua smaak een zuurzoet profiel. Met de zoetzure paprika salade gaan we op zoek naar een mooie balans tussen gerecht en bier. Dit zorgt voor een samenspel waardoor de intensiteit mooi lang aanhoudt. De kaas zweeft wat tussen de zuur zoet beleving en blijft door zijn smeuïge textuur mooi overeind. De aansluiting bij het bier krijgt een extra dimensie via amandel en de zachte dragonazijn. Santé
Reacties:
Alles weten over bier en eten
Bestel hier het bapas boek
Bestel hier het bapas boek
Deel dit recept