Grijze garnaal met aardappelmousseline, postelein, gepocheerd kwartelei & Hommelbier
6
personen
: gemiddeld
: 30 minuten
Ingrediënten
- 150 g aardappelen
- 50 g boter
- 200 ml karnemelk
- 4 lente-uitjes
- 30 g postelein
- 1 eetlepel gehakte bieslook
- nootmuskaat
- azijn
- 6 kwarteleitjes
- 75 g grijze garnalen
- 1 potje haringeitjes
- peper en zout
Bereiding
- Kook de aardappelen in de schil gaar in een grote kookpot gezouten water met deksel. Giet ze af
- Zet de kookpot op het vuur en smelt de boter erin tot ze bruin en bruisend is
- Verwijder de schil van de aardappelen met een mesje en voeg ze toe aan de boter. Stamp ze fijn met de karnemelk. Haal ze eventueel door een roerzeef voor een extra gladde mousseline
- Hak de lente-uitjes fijn. Meng de lente-ui samen met de helft van de postelein , de bieslook onder de aardappelmousseline. Kruid af met nootmuskaat, peper en zout. Dek af en houd warm
- Breng 1 l water aan de kook in een steelpan met een scheut azijn. Breek een kwartelei in een kopje. Doe het water kolken door erin te roeren en laat er voorzichtig het kwartelei in glijden. Laat het ei 40 seconden koken en haal het uit het water met een schuimspaan. Laat het ei uitlekken op keukenpapier
- Schep op elk bord wat aardappelmousseline, garnalen en een gepocheerd kwartelei en werk af met postelein en haringeitjes.
beerpairing
Hommelbier van brouwerij Van Eecke is een ongefilterd, goudblond bier van 7,5 %, gebrouwen met drie Poperingse hopsoorten. Bij de aanzet in de neus verspreidt de blonde uit Watou een verfijnd hoparoma en hij eindigt met een droge, hopbittere afdronk. De ‘smeus’ is een oud vissersgerecht en een dijk van een klassieker. Koks aan zee combineren vaak karnemelk, aardappel, ei, garnaal met hopscheuten. In deze Bapas laten we de hopscheuten weg en vervangen we ze door een extra gehopt biertje. Zorg er zeker voor dat je de boter goed laat bruinen (‘beurre noisette’), want door het verbranden van de eiwitten komt een notensmaak tevoorschijn die mooi samengaat met grijze garnaal.