close
 • Zwart
 • Tripel
 • Lager
 • Roodbruin
 • Spontaan
 • Blond
 • Fruit
 • Tarwe
 • Hop
 • Amber
 • Bruin
 • Zwaar bruin

Gevulde ananas met nobashi garnalen, cashewnoten & Hop Ruiter

Gevulde ananas met nobashi garnalen, cashewnoten & Hop Ruiter
voor 4 personen
personen
gemiddeld
niveau
duur

Ingrediënten
Bereiding
Ingrediënten
 1. 2 kleine rijpe ananassen
 2. 20 nobashi garnalen
 3. 4 el sesamolie
 4. 25 gram gember
 5. ½ chili
 6. 2 tenen look
 7. 2 el oestersaus
 8. 4 stengels lente-ui
 9. 50 gram basmati rijst
 10. 25 gram cashewnoten
 11. 5 cl kokosmelk
 12. ½ limoen
 13. 8 kerstomaten
 14. 1 el sojasaus
 15. 2 kl vadouvan curry
 16. verse koriander
Bereiding
 1. oe de garnalen in een kom samen met de oestersaus, fijngehakte chili, geraspte gember en geraspte look. Goed mengen en 30 minuten alten marineren.
 2. Snijd beide ananassen overlangs door en haal het vruchtvlees er uit. Hak het vruchtvlees (zonder hard middenstuk) in blokjes, Hou de lege ananas bij voor de afwerking
 3. Kook de rijst gaar in ruim gezouten water en giet af. Zet opzij in een kommetje
 4. Halveer de kerstomaten. Hak de koriander grof en toast de cashewnoten met een snuif zout goud bruin. Zet alles opzij.
 5. Verhit in de wok de helft van de sesamolie en bak de garnalen kort en hevig. Haal de garnalen er uit en zet opzij.
 6. Verhit de rest van de olie in de pan en voeg de fijngesneden lente-ui, ananas en sap, rijst, vadouvan, kokosmelk en limoensap toe. Proef en kruid af met sojasaus
 7. Laat even goed doorbakken en voeg nu de tomaten, noten en verse koriander toe. Roer op het einde de garnalen er onder.
 8. Vul de ananas op met het roerbakmengsel en werk af met verse koriander pluksels. Smakelijk!oe de garnalen in een kom samen met de oestersaus, fijngehakte chili, geraspte gember en geraspte look. Goed mengen en 30 minuten alten marineren.
 9. Snijd beide ananassen overlangs door en haal het vruchtvlees er uit. Hak het vruchtvlees (zonder hard middenstuk) in blokjes, Hou de lege ananas bij voor de afwerking
 10. Kook de rijst gaar in ruim gezouten water en giet af. Zet opzij in een kommetje
 11. Halveer de kerstomaten. Hak de koriander grof en toast de cashewnoten met een snuif zout goud bruin. Zet alles opzij.
 12. Verhit in de wok de helft van de sesamolie en bak de garnalen kort en hevig. Haal de garnalen er uit en zet opzij.
 13. Verhit de rest van de olie in de pan en voeg de fijngesneden lente-ui, ananas en sap, rijst, vadouvan, kokosmelk en limoensap toe. Proef en kruid af met sojasaus
 14. Laat even goed doorbakken en voeg nu de tomaten, noten en verse koriander toe. Roer op het einde de garnalen er onder.
 15. Vul de ananas op met het roerbakmengsel en werk af met verse koriander pluksels. Smakelijk!
beerpairing
beerpairing
De Hop Ruiter van de Scheldebrouwerij is een IPA tripel met uitgesproken tropisch fruitig en kruidig aroma. Het idee achter deze combinatie is om het fruit en kruiden door te trekken met ananas enerzijds. Terwijl koriander, curry en chili het kruidige accentueren. Daar er ook flink wat bitter in het bier zit, werken we met voldoende zoute producten als soja en oestersaus. Deze brengen de zout bitter balans in evenwicht. Met het hoge alcohol % houden we gelijke tred door met kokosmelk en cashewnoten te ondersteunen. Het delicate evenwicht tussen bier en gerecht laat alles mooi in elkaar overvloeien en brengen de overheerlijke garnalen recht in de spotlight. Beerpairing met plusje!
Reacties:
Alles weten over bier en eten
Bestel hier het bapas boek
Bestel hier het bapas boek
Deel dit recept