Gerookte forelsalade met radijs, appel en friszure dressing & Oude Geuze Black Label

4
personen

: gemakkelijk
: 20 minuten
Ingrediënten
- Gerookte forel (4 filets)
- Radijs (100g, in dunne plakjes)
- Zoete appel (2, in dunne plakjes)
- Citroengras (1 stengel, fijngehakt)
- Sherry (2 eetlepels)
- Appelazijn (1 eetlepel)
- Pistache (handvol, grof gehakt)
- Volle platte kaas (100g)
- Kruidnagel (1/2 theelepel)
- Peper en zout naar smaak.
Bereiding
- Meng de volle platte kaas met fijngehakte citroengras, sherry en appelazijn voor de dressing
- Snijd de radijs en appel in dunne plakjes
- Verdeel de gerookte forel in stukjes en leg deze op een bord met de plakjes radijs en appel
- Besprenkel met de citroengrasdressing
- Bestrooi met de gehakte pistache en kruidnagel
- Breng op smaak met peper en zout en serveer koud.

beerpairing
De frisse zuren en lichte zoetheid van de Oude Geuze Black Label sluiten perfect aan bij de rokerige smaak van de forel. De subtiele zuren van de appel en de frisse citroengrasdressing versterken de complexe smaak van het bier, terwijl de notige pistache de houttonen van het bier aanvult.