Gepocheerde peer met pistache ijs, honing, amandelen & Chimay Groen
4
personen
: gemakkelijk
: 40 minuten
Ingrediënten
- 4 stevige peren (Conference of Doyenné)
- 500 ml Chimay Groen
- 100 ml water
- 100 g honing
- 1 kaneelstokje
- 2 steranijs
- 3 kardemompeulen (gekneusd)
- 1 vanillestokje (doorgesneden en uitgehaald)
- 50 g geroosterde amandelsnippers
- optioneel: een paar dunne reepjes citroenschil
- 4 bollen pistache-ijs.
Bereiding
- Schil de peren en laat de steeltjes intact
- snijd een klein stukje van de onderkant af zodat de peren rechtop kunnen staan
- doe de Chimay Groen, water en honing in een grote pan en roer tot de honing is opgelost
- voeg het kaneelstokje, de steranijs, de kardemompeulen, het vanillestokje en eventueel de citroenschil toe
- breng het geheel aan de kook en laat 5 minuten zachtjes trekken zodat de kruiden goed in de vloeistof trekken
- plaats de peren rechtop in de pan en laat ze op laag vuur 20-25 minuten zachtjes pocheren
- keer de peren af en toe voorzichtig om
- controleer met een vork of ze gaar zijn
- haal de peren uit de pan en zet ze apart
- verwijder de kruiden uit de vloeistof en laat het pocheervocht op hoog vuur inkoken tot een siroopachtige consistentie
- giet de siroop over de peren en bestrooi met geroosterde amandelsnippers vlak voor het serveren
- serveer met een bol pistache-ijs naast de peren.
beerpairing
De Chimay Groen geeft een complexe, kruidige diepte aan het dessert, terwijl de honing en kruiden de zachte en zoete tonen van de peer versterken. De toevoeging van pistache-ijs brengt een romige en nootachtige balans in het gerecht.