close
  • Zwart
  • Tripel
  • Lager
  • Roodbruin
  • Spontaan
  • Blond
  • Fruit
  • Tarwe
  • Hop
  • Amber
  • Bruin
  • Zwaar bruin

Gegrilde octopus met aardappelen, kervel en peterselie & Ter Dolen Armand

Gegrilde octopus met aardappelen, kervel en peterselie & Ter Dolen Armand
voor 4 personen
personen
gemiddeld
niveau
duur

Ingrediënten
Bereiding
Ingrediënten
  1. Octopus (gegrild) – 1 middelgrote
  2. Gekookte aardappelen – 500g
  3. Kervel – 2 takjes
  4. Peterselie – 1 bosje
  5. Roze pompelmoes – 1 (voor de dressing)
  6. Olijfolie – 4 el
  7. Knoflook – 2 teentjes
  8. Citroensap – 1 el
  9. Zout – naar smaak
  10. Peper – naar smaak
Bereiding
  1. Snijd de gekookte aardappelen in blokjes en zet apart
  2. Verhit een grillpan en gril de octopus totdat deze mooi bruin is aan alle kanten
  3. Hak de kervel en peterselie fijn en zet apart
  4. Maak de dressing door het sap van de roze pompelmoes te mengen met olijfolie, knoflook en citroensap
  5. Meng de aardappelen met de kruiden en voeg de dressing toe
  6. Snijd de gegrilde octopus in stukken en leg bovenop de aardappelen
  7. Breng op smaak met zout en peper en serveer direct.
beerpairing
beerpairing
Dit gerecht past uitstekend bij Ter Dolen Armand vanwege de harmonieuze balans tussen het ziltige van de octopus en de frisse citrusnoten van de pompelmoes. Het bitterzoete karakter van het bier vult de rijke smaak van de gegrilde octopus aan, terwijl de frisse zuren en fruitige aroma’s van het bier de lichte dressing en aardappelen ondersteunen. De volle textuur van het bier sluit mooi aan bij de stevige structuur van de gegrilde octopus, wat zorgt voor een samenhangende en smaakvolle pairing.
Reacties:
Alles weten over bier en eten
Bestel hier het bapas boek
Bestel hier het bapas boek
Deel dit recept