Gegrilde steak, gefrituurde banaan, chimichuri & Westmalle tripel
4
personen
: gemakkelijk
: 20 minuten
Ingrediënten
- 1 banaan
- 100 gram tarwebloem
- 1 ei
- 100 gram broodkruim
- 1,5 liter frituurolie
- 1 biefstuk
- 4 tenen look
- peper
- zout
- 2 lente-uitjes
- peterselie
- verse koriander
- rode wijnazijn
Bereiding
- Snij de banaan in schijfjes van ongeveer 1 cm dikte. Haal de banaan schijfjes eerst door de bloem. Vervolgens door losgeklopt eigeel. En haal ze dan door het broodkruim. Zorg ervoor dat de het broodkruim goed rondom de schijfjes zit
- Laat de steak op kamertemperatuur komen in schaal. Kruid de steak met peper en zout aan beide kanten. Plet de looktenen en leg bovenop het rundsvlees. Overgiet met olijfolie en laat 5 minuten trekken
- Doe de gehakte lente ui, samen met bosje peterselie, bosje koriander, olijfolie, scheutje water in de blender en mix glad. Proef en kruid bij met peper, zout en een schoot rode wijnazijn. Meng goed door elkaar en zet opzij
- Grill de steak ongeveer 3 à 4 minuten aan 1 kant. Draai de steak om en herhaal. Grill het rundsvlees zoals u het het liefst heeft: a point, saignant of bleu. Laat het vlees een 5 tal minuten rusten onder aluminium folie
- Verhit de olie in een kookpot en frituur de banaanschijfjes tot ze mooi goudbruin zien. Haal ze uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier
- Versnijd het vlees, steek er stukjes banaan tussen en werk af met de chimichuri.
beerpairing
De Westmalle tripel is een fijn en elegant bier van wel 9,5°. Het ruikt fruitig naar banaan maar ook hoppig. Eens in de mond smaakt hij bitterig maar in combinatie met zachthe en romige textuur met bijzonder lange afdronk. Deze trappist kan een stuk stevig rundsvlees verdragen. Door de combinatie van het grillen en de chimichuri komt de kruidigheid van de tripel goed tot zijn recht. De banaan sluit dan weer perfect aan bij het fruitig aroma en ineens ontluikt er een hemelse zoetheid om van te watertanden. Zo zou elke beerpairing moeten zijn!