Gegrilde Sint jakobsschelpen met citroen botersaus & oude geuze 3 fonteinen

4
personen

: gemiddeld
: 30 minuten
Ingrediënten
- Sintjakobsschelpen
- boter
- citroensap
- citroenschil
- peterselie
- olijfolie
- zout
- peper
Bereiding
- Verhit een grillpan op middelhoog vuur en bestrijk de Sint jakobsschelpen licht met olijfolie
- Gril de Sint jakobsschelpen 2 minuten aan elke kant, totdat ze een goudbruine kleur hebben en net gaar zijn
- Smelt intussen de boter in een kleine steelpan op laag vuur
- Voeg het citroensap, de geraspte citroenschil, en een snufje zout en peper toe
- Laat de saus zachtjes pruttelen tot hij licht ingedikt is
- Serveer de Sintjakobsschelpen op een bord, besprenkel met de citroenbotersaus en garneer met fijngehakte peterselie.

beerpairing
De frisse citroentonen in de saus versterken de zuurheid van de Oude Geuze, terwijl de boterige textuur van de Sint jakobsschelpen een mooie balans creƫert met de lichte droogheid en koolzuur van het bier.
Nutri-score: B
Eco-score: A