close
  • Zwart
  • Tripel
  • Lager
  • Roodbruin
  • Spontaan
  • Zwaar blond
  • Fruit
  • Tarwe
  • Hop
  • Amber
  • Bruin
  • Zwaar bruin

Gegrild lamskoteletje, met Pecorino, rucola, balsamico & Gouden Carolus Classic

Gegrild lamskoteletje, met Pecorino, rucola, balsamico & Gouden Carolus Classic
voor 8 personen
personen
gemakkelijk
niveau
duur

Ingrediënten
Bereiding
Ingrediënten
  1. 8 lamskoteletjes
  2. peper
  3. zout
  4. 8 tenen look
  5. 2 takken verse rozemarijn
  6. 150 gram jonge raketsla
  7. 10 cl balsamico azijn
  8. 50 gram geraspte Pecorino
  9. 8 el olijfolie
  10. 1 citroen.8 lamskoteletjes
  11. peper
  12. zout
  13. 8 tenen look
  14. 2 takken verse rozemarijn
  15. 150 gram jonge raketsla
  16. 10 cl balsamico azijn
  17. 50 gram geraspte Pecorino
  18. 8 el olijfolie
  19. 1 citroen.
Bereiding
  1. Wrijf de lamskoteletjes in met olijfolie, peper en zout en laat ze rusten.
  2. Giet in een steelpannetje de balsamico azijn en laat deze inkoken tot je een balsamico crème krijgt.
  3. Meng de gewassen raketsla met de helft van de Pecorino. Voeg 4 el olijfolie en een flinke scheut citroensap toe.
  4. Kneus de tenen look met een mes. Dep de koteletjes droog en grill ze in een hete grillpan samen met de look. Na een 3-tal minuten voeg je de gehakte rozemarijn toe en gril je ze nog eens 3 à 4 minuten verder.
  5. Leg op een bordje de raketsla met daarboven op de lamskoteletjes. Trek streepjes balsamico crème over het koteletje en de raketsla.
  6. Nog even besprenkelen met olijfolie en rasp de overgebleven Pecorino over de koteletjes. Nu nog serveren met het bier en een stukje citroen voor de liefhebbersWrijf de lamskoteletjes in met olijfolie, peper en zout en laat ze rusten.
  7. Giet in een steelpannetje de balsamico azijn en laat deze inkoken tot je een balsamico crème krijgt.
  8. Meng de gewassen raketsla met de helft van de Pecorino. Voeg 4 el olijfolie en een flinke scheut citroensap toe.
  9. Kneus de tenen look met een mes. Dep de koteletjes droog en grill ze in een hete grillpan samen met de look. Na een 3-tal minuten voeg je de gehakte rozemarijn toe en gril je ze nog eens 3 à 4 minuten verder.
  10. Leg op een bordje de raketsla met daarboven op de lamskoteletjes. Trek streepjes balsamico crème over het koteletje en de raketsla.
  11. Nog even besprenkelen met olijfolie en rasp de overgebleven Pecorino over de koteletjes. Nu nog serveren met het bier en een stukje citroen voor de liefhebbers
beerpairing
beerpairing
Gouden Carolus Classic is een stevig donker zoet proevend bier met aroma's die stuk voor stuk doen mijmeren naar hartigheid. De pairing brug wordt geslagen door het lamsvlees stevig te grillen. De doorgedreven maillard reactie en kruidigheid in zowel bier als food, zoeken elkaar op in deze match. Het zoet in het bier komt terug in de zoetzure balsamico crème. De Pecorino breekt met zijn zout de zoetheid open, waardoor er spanning ontstaat. Echt lekkere combinatie!
Reacties:
Alles weten over bier en eten
Bestel hier het bapas boek
Bestel hier het bapas boek
Deel dit recept