Garnalen met gekookte tarwe en olijfolie & Pico Bello
4
personen
: gemakkelijk
: 25 minuten
Ingrediënten
- 300 g grijze garnalen
- 200 g tarwekorrels
- 1 liter groentebouillon
- 2 el olijfolie
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- 1 el citroensap
- 2 el gehakte peterselie
- zout
- peper
- 1 limoen (in partjes, voor serveren).
Bereiding
- Kook de tarwekorrels in de groentebouillon gedurende 20 minuten tot ze zacht maar nog stevig zijn
- Giet de tarwe af en laat uitlekken
- Verhit de olijfolie in een pan en fruit de knoflook kort aan
- Voeg de gekookte tarwe toe aan de pan en roer goed door
- Breng op smaak met citroensap, zout en peper
- Haal de pan van het vuur en roer de grijze garnalen en gehakte peterselie door de tarwe
- Verdeel het gerecht over de borden en serveer met partjes limoen.
beerpairing
Dit gerecht sluit uitstekend aan bij Pico Bello vanwege de frisse, lichte smaken en de ziltigheid van de garnalen, die mooi samengaan met het tropische en fruitige karakter van het bier. De zachte textuur van de tarwe en het verfrissende citroensap complementeren de zoet-zure balans van het bier, terwijl de lichte bitterheid van het bier de rijke smaken van de olijfolie en knoflook aanvult.