close
  • Zwart
  • Tripel
  • Lager
  • Roodbruin
  • Spontaan
  • Blond
  • Fruit
  • Tarwe
  • Hop
  • Amber
  • Bruin
  • Zwaar bruin

Gevulde dadels met espresso saus, geroosterde amandelen & Guiness Export

Gevulde dadels met espresso saus, geroosterde amandelen & Guiness Export
voor 4 personen
personen
gemakkelijk
niveau
duur

Ingrediënten
Bereiding
Ingrediënten
  1. 12 grote dadels, ontpit
  2. 50 ml espresso
  3. 100 ml room
  4. 50 g donkere chocolade (minstens 70% cacao)
  5. 1 eetlepel ahornsiroop
  6. 100 g geroosterde amandelen, grof gehakt
  7. 50 g boter
  8. Snuifje zeezout
  9. Creme brulee (optioneel voor serveren).
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Snijd de dadels in de lengte open en vul ze met zachte geitenkaas
  3. Plaats de gevulde dadels op een bakplaat, besprenkel ze met ahornsiroop en bak 15-20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze zacht en gekarameliseerd zijn
  4. Smelt ondertussen de boter in een steelpan, voeg de espresso, creme fraiche en een snufje zeezout toe en laat 5-7 minuten zachtjes indikken
  5. Rooster de amandelen kort in een droge pan tot ze goudbruin zijn
  6. Haal de dadels uit de oven, besprenkel ze met de espresso saus, en garneer met de geroosterde amandelen, geraspte pure chocolade en citroenrasp
  7. Serveer warm en geniet met Guinness Export voor een perfecte pairing.
beerpairing
beerpairing
Dit gerecht past uitstekend bij Guinness Export vanwege de harmonieuze balans tussen de zachte karamel-zoetheid van de dadels en de gebrande bitterheid van het bier. De espresso-saus sluit perfect aan bij de gebrande koffiearoma’s van de stout, terwijl de donkere chocolade in de saus de bitterheid van het bier versterkt. De geroosterde amandelen en de romigheid van de saus creëren een fluweelzachte textuur die het mondvullende karakter van Guinness Export weerspiegelt. De subtiele zoetheid en het zoutige van de geroosterde amandelen vormen een mooi contrast met de droge afdronk van het bier.
Reacties:
Alles weten over bier en eten
Bestel hier het bapas boek
Bestel hier het bapas boek
Deel dit recept