close
  • Zwart
  • Tripel
  • Lager
  • Roodbruin
  • Spontaan
  • Blond
  • Fruit
  • Tarwe
  • Hop
  • Amber
  • Bruin
  • Zwaar bruin

Butternut en venkel risotto met citroen en oregano & Fourchette

Butternut en venkel risotto met citroen en oregano & Fourchette
voor 4 personen
personen
gemiddeld
niveau
duur

Ingrediënten
Bereiding
Ingrediënten
  1. Arboriorijst (300g)
  2. Butternut (1, in blokjes)
  3. Venkel (1, in dunne schijfjes)
  4. Citroen (sap van 1)
  5. Oregano (1 theelepel, gedroogd)
  6. Witte wijn (100 ml)
  7. Groentebouillon (1 liter)
  8. Peper en zout
  9. Olijfolie (2 eetlepels)
Bereiding
  1. Verhit olijfolie in een pan en bak de venkel tot zacht
  2. Voeg de butternut toe en bak tot ze licht bruin beginnen te worden
  3. Voeg de arboriorijst toe en bak kort mee
  4. Blus af met witte wijn en voeg beetje bij beetje de bouillon toe terwijl je blijft roeren
  5. Als de rijst gaar is, roer je de citroensap, oregano, peper en zout erdoor
  6. Serveer met een frisse citroenschil als garnering.
beerpairing
beerpairing
De zachte, romige risotto wordt perfect aangevuld door de citrusachtige en licht kruidige smaak van Fourchette. De frisse zuren van het bier helpen de rijkdom van de risotto in balans te brengen, terwijl de venkel en butternut de kruidige toetsen van het bier versterken.
Reacties:
Alles weten over bier en eten
Bestel hier het bapas boek
Bestel hier het bapas boek
Deel dit recept