close
  • Zwart
  • Tripel
  • Lager
  • Roodbruin
  • Spontaan
  • Blond
  • Fruit
  • Tarwe
  • Hop
  • Amber
  • Bruin
  • Zwaar bruin

Borlotti bonen, komijn, spiegelei, gekarameliseerde ui & Duchesse De Bourgogne

Borlotti bonen, komijn, spiegelei, gekarameliseerde ui & Duchesse De Bourgogne
voor 6 personen
personen
gemiddeld
niveau
duur

Ingrediënten
Bereiding
Ingrediënten
  1. 6 ei
  2. 100 gram borlotti bonen
  3. 1 el zure room, 60 gram boter
  4. 1 kleine ui
  5. 3 komijn poeder
  6. ½ kl Cayenne peper
  7. 1 groene tomaat
  8. 1 limoen
  9. 1 kl korianderpoeder
  10. 5 gram verse koriander.
Bereiding
  1. Laat de gedroogde bonen eerst een nacht weken in koud water. Kook de bonen gaar in 2 uur tijd in ruim gezouten water
  2. Snijd het vruchtvlees van de tomaat in blokjes, voeg wat zout, limoensap, limoenzeste en korianderpoeder to. Voeg nu de bonen toe.Schep er een eetlepel zure room toe en meng goed om
  3. Doe boter in de pan en laat er de uien in fruiten, voeg komijnpoeder en cayennepeper toe en bak kort mee
  4. Bak de uien tot ze zacht en goudbruin zijn
  5. Voeg voorzichtig een ei in zijn geheel toe aan de pan (spiegelei), bestrooi met wat verse koriander over het eigeel. Overlepel de dooier regelmatig met de boter. Steek de eieren uit met een serveerring
  6. Schik de bonen in het midden van een bord. Plaats het spiegelei er bovenop en giet wat bruisende boter uit de pan erover. Werk af met fijne korianderblaadjes.
beerpairing
beerpairing
De romige, nootachtige smaak van Borlotti bonen en spiegelei vult de volle, rijke smaak van het bier aan. De frisse, zure toets van limoen sluit mooi aan met de zuurzoete smaak van het bier. De warme, kruidige komijn versterkt de nootachtige smaak van de bonen en de zure limoen. De zoete, karamelachtige gekarameliseerde ui past goed bij de eik-achtige wijnaroma's. Kortom, de combinatie is perfect, omdat de verse ingrediënten en aroma's versterken elkaar en creëren een complex en verfijnd gerecht.
Reacties:
Alles weten over bier en eten
Bestel hier het bapas boek
Bestel hier het bapas boek
Deel dit recept