close
  • Zwart
  • Tripel
  • Lager
  • Roodbruin
  • Spontaan
  • Blond
  • Fruit
  • Tarwe
  • Hop
  • Amber
  • Bruin
  • Zwaar bruin

voor 2 personen
personen
gemakkelijk
niveau
duur

Ingrediënten
Bereiding
Ingrediënten
  1. 2 eiwit
  2. 8 cl Cointreau
  3. 6 cl citroen
  4. 2 cl suikersiroop
  5. voldoende ijs
  6. witbier (Jan De Lichte)
  7. zeste van roze pompelmoes
  8. 10 druppels Angostura bitters
  9. rozenblaadjes
  10. muntbloemen
Bereiding
  1. Scheid het eiwit van het eigeel
  2. Doe het eiwit in de shaker en voeg de Cointreau toe
  3. Pers de citroen en voeg nu het citroensap toe
  4. Voeg de suikersiroop toe en shake alle vloeistoffen krachtig droog (zonder ijs). Voeg 10 à 12 blokjes ijs toe. Shake een 10 tal seconden krachtig en schenk door een zeef in een gekoelde cocktail coupe
  5. Top de cocktail af met het witbier
  6. Besprenkel de cocktail met de etherische olie van de pompelmoes zeste.
  7. Wrijf de zeste over de glasrand en voeg een paar druppels Angostura toe.
  8. Werk af met de rozenblaadjes en muntbloemen
beerpairing
beerpairing
Jan De Lichte is een witbier buiten categorie, omdat het enerzijds een hoog alcoholpercentage heeft en anderzijds een flinke portie atypische hopbitterheid. De cocktail werd ontwikkeld op basis van de Bapas ABC bierpairing methodiek. Uit het bierpairingwiel werden aansluitende en contrasterende ingrediënten gehaald. Cointreau, citroen en pompelmoes sluiten elegant aan bij het aromatische karakter van het bier. De kruidige Angostura en het florale van de bloemen vormen eerder een contrast met de Jan De Lichte. De romige textuur van het eiwit brengt alles bij elkaar. Bartender Mike balanceerde de verhoudingen van de ingrediënten minutieus uit met als resultaat de verrassend verfrissende cocktail "B-White. Cheers!
Reacties:
Alles weten over bier en eten
Bestel hier het bapas boek
Bestel hier het bapas boek
Deel dit recept