close
  • Zwart
  • Tripel
  • Lager
  • Roodbruin
  • Spontaan
  • Blond
  • Fruit
  • Tarwe
  • Hop
  • Amber
  • Bruin
  • Zwaar bruin

Koriander-pistacheburger met sweet red hot chilisaus & Saison d’Erpe-Mere

Koriander-pistacheburger met sweet red hot chilisaus & Saison d’Erpe-Mere
voor 12 personen
personen
gemakkelijk
niveau
duur

Ingrediënten
Bereiding
Ingrediënten
  1. 12 kleine hamburgerbroodjes
  2. 1 komkommer
  3. 12 blaadjes Romeinse sla
  4. 400 g gemengd gehakt (rund-varken)
  5. 1 ei
  6. 50 g broodkruim
  7. 1 theelepel gemalen korianderzaad
  8. 1 theelepel gemalen komijnzaad
  9. 1 theelepel gemalen zwarte peper
  10. 1 theelepel zout
  11. 4 eetlepels gehakte koriander
  12. 2 eetlepels gehakte pistachenoten
  13. boter
  14. 100 ml sushiazijn
  15. 1 eetlepel maiszetmeel (maizena)
  16. 40 ml water
  17. 4 teentjes knoflook
  18. 1 rode chilipeper
  19. 25 g suiker
Bereiding
  1. Giet de sushiazijn in een kommetje.
  2. Snij de gewassen en ongeschilde komkommer in schijfjes en laat deze een 15-tal minuten marineren in de azijn.
  3. Meng alle ingrediënten voor de hamburgers met de hand.
  4. Proef het gehakt en breng op smaak.
  5. Rol 12 balletjes en druk deze plat tot kleine hamburgertjes.
  6. Los de maizena op in 40 ml water.
  7. el de teentjes knoflook en breng deze met de opgeloste maizena, de chilipeper en de suiker in de blender.
  8. Voeg ook het restje sushiazijn van de komkommers eraan toe.
  9. Mix het mengsel en giet het over in een steelpan.
  10. Breng aan de kook en laat ongeveer 8 minuten op middelhoog vuur koken tot de saus is ingedikt.
  11. Proef en breng eventueel verder op smaak.
  12. Neem de saus van het vuur.
  13. Smelt de boter in een braadpan en bak de hamburgers gedurende 3 à 4 minuten aan beide zijden.
  14. Snij de broodjes open en leg op elk broodje een hamburger, enkele schijfjes komkommer en 1 koffielepel van de sweet red hot chilisaus.
  15. Werk af met een blaadje sla.
  16. Het teveel aan chilisaus kan je makkelijk invriezen voor later.
beerpairing
beerpairing
De Saison d’Erpe-Mere is een beetje de weg kwijtgeraakt. De Saison is immers een erkend streekproduct uit de provincie Henegouwen. Dit verdwaalde exemplaar is peperig en kruidig zoals het een goede Saison betaamt. De hopbitterheid is flink dominant van aanzet tot afdronk waarin het florale van de verse hopbellen terugkeert. De chilipeper en het hopbitter gaan hand in hand en hun smaken ontplooien zich in het laatste stuk. Een stevig binnenkomertje, deze Bapa.
Reacties:
Alles weten over bier en eten
Bestel hier het bapas boek
Bestel hier het bapas boek
Deel dit recept