close
  • Zwart
  • Tripel
  • Lager
  • Roodbruin
  • Spontaan
  • Blond
  • Fruit
  • Tarwe
  • Hop
  • Amber
  • Bruin
  • Zwaar bruin

Gebakken sint-jakobsvrucht, witte pens, romanesco, bloemkoolcrème & Palm Hop Select

Gebakken sint-jakobsvrucht, witte pens, romanesco, bloemkoolcrème & Palm Hop Select
voor 6 personen
personen
gemiddeld
niveau
duur

Ingrediënten
Bereiding
Ingrediënten
  1. 3 verse sint-Jakob vruchten
  2. 1/2 kleine bloemkool
  3. 1 eetlepel zure room
  4. 1 eetlepel olijfolie
  5. nootmuskaat
  6. citroensap
  7. 1 theelepel gehakte dille
  8. 12 romanescoroosjes
  9. 1 witte pens
  10. boter
  11. enkele plukjes dille
  12. peper en zout
Bereiding
  1. Open de sint-jakobsschelpen met een lang, scherp mes. en spoel de Sint-Jakob vruchten overvloedig met koud water. Snijd ze met een scherp mes dwars doormidden en dep droog
  2. Kook de bloemkoolroosjes met een flinke snuif zout in 5 minuten gaar. Doe ze in een blender met 1 eetlepel kookvocht. Doe de zure room en de olijfolie bij de bloemkool in de blender en mix. Breng op smaak met zout, nootmuskaat, enkele druppels citroensap en de dille
  3. Leg de romanescoroosjes in het warme kookvocht van de bloemkool
  4. Snijd 6 schijfjes van de witte pens en snijd de rest in staafjes
  5. Bak de witte pens in één pan met boter krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier
  6. Kruid de Sint-Jakob vruchten met peper en zout en bak ze op een hevig vuur ongeveer 1 minuut per kant
  7. Lepel de bloemkoolcrème op 6 bordjes. Leg in het midden van elk bordje een schijfje witte pens, leg daarop een Sint-Jakob vrucht en werk af met witte pens, romanesco en kleine plukjes verse dille.
beerpairing
beerpairing
Palm Hop Select heeft een fruitig aroma van verse hop met een dominante maar fijn-bittere afdronk. Door het lage alcoholgehalte passen delicate en fijne zeevruchten als Sint-Jakob vruchten perfect bij dit bier. Mooi ronde smaken als de bloemkoolcrème met wat zure room erin, verzacht de bitterheid. Doordat de Bapas de aandacht wegtrekt van de hopbitterheid wordt het mooie aromaboeket van het bier beter benadrukt.
Reacties:
Alles weten over bier en eten
Bestel hier het bapas boek
Bestel hier het bapas boek
Deel dit recept