Koptartaar met pickles en getoast wit brood & Brugge Tripel
4
personen
: gemakkelijk
: 10 minuten
Ingrediënten
- 125 gram kopvlees
- 1 kleine sjalot
- 1 el olijfolie
- 1 citroen
- 1 tl kwaliteitsmosterd
- 1 tl mayonaise
- 1 grote gepekelde augurk
- 1 tl kappers
- 1 el gehakte bladpeterselie
- pickles
- 1 dunne snee wit brood125 gram kopvlees
- 1 kleine sjalot
- 1 el olijfolie
- 1 citroen
- 1 tl kwaliteitsmosterd
- 1 tl mayonaise
- 1 grote gepekelde augurk
- 1 tl kappers
- 1 el gehakte bladpeterselie
- pickles
- 1 dunne snee wit brood
Bereiding
- Verwarm de ovengrill voor. Snijd de boterham diagonaal in 4 driehoekjes.Rooster de driehoekjes brood goed krokant. Haal ze uit de oven.
- Snijd het kopvlees in kleine blokjes. Hak de blokjes nog enkele keren met het mes. Doe het vlees in een kommetje.
- Pel de sjalot. Snijd de sjalot en de augurk in kleine blokjes en voeg ze toe aan het vlees.
- Hak de kappers enkele keren met het mes en voeg ze toe aan het vlees.
- Voeg nu de peterselie, de olijfolie, de mayonaise, de mosterd en enkele druppels citroensap, peper en zout toe. Meng alles goed met een vork. Proef en kruid bij indien nodig.
- Leg op elk driehoekje toast wat koptartaar, wat pickles en geef wat appelkappers als garnituur mee.Verwarm de ovengrill voor. Snijd de boterham diagonaal in 4 driehoekjes.Rooster de driehoekjes brood goed krokant. Haal ze uit de oven.
- Snijd het kopvlees in kleine blokjes. Hak de blokjes nog enkele keren met het mes. Doe het vlees in een kommetje.
- Pel de sjalot. Snijd de sjalot en de augurk in kleine blokjes en voeg ze toe aan het vlees.
- Hak de kappers enkele keren met het mes en voeg ze toe aan het vlees.
- Voeg nu de peterselie, de olijfolie, de mayonaise, de mosterd en enkele druppels citroensap, peper en zout toe. Meng alles goed met een vork. Proef en kruid bij indien nodig.
- Leg op elk driehoekje toast wat koptartaar, wat pickles en geef wat appelkappers als garnituur mee.
beerpairing
De Brugge Tripel heeft een doordringend rokerig aroma, een hoog alcoholvolume en een volmondige smaak. Een stevige portie kopvlees en pickles kunnen dit bier de baas. De bapa accentueert het fenolische (rook-kruid-nagel) karakter in het bier en zorgt voor enkele magische smaaksprongetjes.