close
  • Zwart
  • Tripel
  • Lager
  • Roodbruin
  • Spontaan
  • Blond
  • Fruit
  • Tarwe
  • Hop
  • Amber
  • Bruin
  • Zwaar bruin

Rozijn toast met Deense Blauwe, walnoot, rucola, peer & Adriaen Brouwer Oak

Rozijn toast met Deense Blauwe, walnoot, rucola, peer & Adriaen Brouwer Oak
voor 6 personen
personen
gemakkelijk
niveau
duur

Ingrediënten
Bereiding
Ingrediënten
  1. 6 sneden rozijnenbrood
  2. 2 peren
  3. 50 g blauwschimmelkaas
  4. 50 g gehakte walnoten
  5. 50 g rucola
  6. 1 el vloeibare honing
  7. 2 el mosterd
  8. 2 el appelazijn
  9. 2 el druivenpit olie
  10. blaadjes mosterdcress.
Bereiding
  1. Voor verwarm de oven op 180 ° of verwarm de grillpan. Snijd het brood naar gewenste vorm en schik op een bakplaat in de oven. Toast (stand 2) het brood licht goudbruin in de oven en zet opzij
  2. Snijd de peer in fijne plakjes, verhit een pan met een olie. Bak de peer aan in de pan. Doe het peer walnoot mengsel in een glazen kom en laat afkoelen tot kamertemperatuur
  3. Was de rucola, zwier droog en kruimel er de kaas en gehakte walnoot over. Schud goed door elkaar
  4. Voeg de honing, mosterd, azijn en olie samen en mix op tot je een homogene vinaigrette.
  5. Bedek de toast met peer, rucola salade en blaadjes mosterdcress. Werk net voor serveren af met de vinaigrette, wat heel fijngehakte walnoot.
beerpairing
beerpairing
De zacht zoete Adriaen brouwer Oak breek je open met zout en zuur van de kaas en de vinaigrette. Eens dit gebeurt, komt het vanille eik aroma van het bier prominenter naar voor. We werken op de aroma's verder door aan te sluiten met notige aroma's in rucola en walnoot. Beerpairing hoeft echt niet complex te zijn. Proef en begrijp je bier en werk verder op de smaken en aroma die je bier je te bieden hebben. Santé
Reacties:
Alles weten over bier en eten
Bestel hier het bapas boek
Bestel hier het bapas boek
Deel dit recept