close
  • Zwart
  • Tripel
  • Lager
  • Roodbruin
  • Spontaan
  • Zwaar blond
  • Fruit
  • Tarwe
  • Hop
  • Amber
  • Bruin
  • Zwaar bruin

Pikant Thais varkensgehakt met limoen & kastanje

Pikant Thais varkensgehakt met limoen & kastanje
voor 8 personen
personen
gemakkelijk
niveau
duur

Ingrediënten
Bereiding
Ingrediënten
  1. 1 rode chilipeper
  2. 25 g gember
  3. 2 tenen knoflook
  4. kleine wortel
  5. 2 lente-uitjes
  6. olijfolie
  7. 25 g sojascheuten
  8. 200 g varkensgehakt
  9. sojasaus
  10. rijstazijn
  11. oestersaus
  12. sap van 1/2 limoen
  13. 4 kastanjes
  14. 1 kl korianderzaad
  15. 1 krop roodlof1 rode chilipeper
  16. 25 g gember
  17. 2 tenen knoflook
  18. kleine wortel
  19. 2 lente-uitjes
  20. olijfolie
  21. 25 g sojascheuten
  22. 200 g varkensgehakt
  23. sojasaus
  24. rijstazijn
  25. oestersaus
  26. sap van 1/2 limoen
  27. 4 kastanjes
  28. 1 kl korianderzaad
  29. 1 krop roodlof
Bereiding
  1. Snijd de geschilde gember  in heel fijne reepjes. Hak de chilipeper  in zijn geheel en de knoflook. Snijd de champignons in kwarten en de wortel in lange reepjes. Hak de lente-uitjes
  2. Verhit een scheut olijfolie in een wok. Voeg de gember toe, daarna de chilipeper en dan de knoflook. Laat even stoven.
  3. Voeg nu de wortel, de champignons, de sojascheuten en de lente-uitjes toe.
  4. Maak een put in het midden. Bak er het varkensgehakt in. Roer alles goed om.
  5. Doe nu een scheutje sojasaus, rijstazijn, oestersaus en limoensap in de wok.
  6. Hak eventueel de kastanjes fijn en voeg toe. Werk af met de korianderzaad en limoen schil. Proef  en breng op smaak! Snijd de blaadjes roodlof los. Leg ze op een schotel en vul ze met het pikante varkensgehakt.Snijd de geschilde gember  in heel fijne reepjes. Hak de chilipeper  in zijn geheel en de knoflook. Snijd de champignons in kwarten en de wortel in lange reepjes. Hak de lente-uitjes
  7. Verhit een scheut olijfolie in een wok. Voeg de gember toe, daarna de chilipeper en dan de knoflook. Laat even stoven.
  8. Voeg nu de wortel, de champignons, de sojascheuten en de lente-uitjes toe.
  9. Maak een put in het midden. Bak er het varkensgehakt in. Roer alles goed om.
  10. Doe nu een scheutje sojasaus, rijstazijn, oestersaus en limoensap in de wok.
  11. Hak eventueel de kastanjes fijn en voeg toe. Werk af met de korianderzaad en limoen schil. Proef  en breng op smaak! Snijd de blaadjes roodlof los. Leg ze op een schotel en vul ze met het pikante varkensgehakt.
beerpairing
beerpairing
Met zijn 6,8% alcohol is het licht, maar toch bijzonder rond en smaakvol en het heeft een lange, bittere citrus afdronk. Thaise salades sluiten goed aan bij zijn frisse citrusprofiel. Varkensvlees en kastanje is met hun volle smaken een vredig compromis bij het smaakvol en droge bier. De soja en oestersaus doen het bier ietwat romig overkomen. De limoen zeste en en gember doen fruitige aroma's goed naar voor komen.
Reacties:
Alles weten over bier en eten
Bestel hier het bapas boek
Bestel hier het bapas boek
Deel dit recept