Nori rol van kreeft, rundscarpaccio, shiitake en wasabi dressing & Malheur 10
6
personen
: moeilijk
: 80 minuten
Ingrediënten
- 1 Kleine kreeft (600 g)
- 3 nori-vellen
- 1 ei
- bosje 10 g dragon
- 12 plakjes rundcarpaccio plakjes rosbief
- 100 g gekonfijte tomaat
- 10 g peterselie
- peper
- mayonaise (zie asperge recept)
- 5 gedroogde shiitake
- 5 cl mirin
- 1 limoen, 5 cl sojasaus, 5 gram wasabi, fruitige olijfolie, 18 blaadjes shiso
Bereiding
- Stoom de kreeft gaar (of kook in 7 minuten gaar). Haal het vlees uit de staart en scharen. Hak het kreeft vlees en doe in een kom samen met gehakte tomaat, heel fijngehakte dragon en peterselie. Voeg een 3 el lepel mayonaise toe. Kruid af met peper en zout. Zet in de koelkast.
- Bedek een norivel met de rund carpaccio, leg hierop een 1 el kreeft vlees en rol strak op. Doe dit 3 keer. Zet de rolletjes in de koelkast.
- Laat de Shiitake 20 min wellen in water. Neem de shiitake uit het water en Snijd de shiitake in heel fijne schijfjes. Doe in een kommetje en voeg de sojasaus, mirin toe en laat 10 minuten trekken.
- Scheid de hi-jike van de marinade. En voeg limoensap toe aan de marinade en een el wasabi. Meng heel goed tot een homogeen sausje.
- Haal de rolletjes uit de koelkast en strijk ze in met fruitige olie. Snijd de nori-rollen ze in 3 verschillende formaten. Schik ze mooi op een bordje en serveer met een klein potje dressing wasabi saus.
beerpairing
Het zout van de soja breekt het zoet in het bier open, het bier komt frisser en lichter over. Zout luwt het bitter. De frisse toetsen van dragon, peterselie komen meer naar voor en sluiten aan bij het frisse bieraroma. Hierdoor komt ineens het bier als lichtvoetig over, maar vergis je niet, dat is het niet met 10 %. Een delicate evenwichtsoefening oefening van subtiele aroma’s en pure smaken. De beerpairing is een fusie tussen Japanse puurheid en Belgische topkwaliteit!