Kippensaté met pindasaus & Super Kroon
6
personen
: gemakkelijk
: 25 minuten
Ingrediënten
- 1 dubbele kipfilet
- 3 eetlepels (Indonesische) lichte sojasaus
- 1 theelepel limoensap
- 1 theelepel sesamolie
- 100 g ongezouten geroosterde pindanoten
- 3 lente-uitjes
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel currypoeder
- 1 theelepel komijnzaad
- 1/2 theelepel korianderzaad
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels lichte sojasaus
- 1 rode chilipeper
- 1 eetlepel tamarindepasta
Bereiding
- Verwarm de ovengrill voor op 190° C.
- Wanneer je houten satéstokjes gebruikt, week deze vooraf gedurende 10 minuten in water.
- Snij de kipfilet in lange repen en rijg ze aan de satéstokjes.
- Meng de sojasaus, het limoensap en de sesamolie en strijk de satés ermee in.
- Breng de ingrediënten voor de pindasaus samen met 100 ml water in een blender en pureer tot een glad mengsel.
- Giet dit over in een steelpan en kook ongeveer 8 minuten op een laag vuurtje tot de saus de gewenste dikte heeft.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Strijk de satés nogmaals in met het sojasausmengsel en leg ze op het bakpapier.
- Bak de satés 3 minuten in de oven. Neem ze uit de oven, draai om en strijk nogmaals in.
- Bak nog 3 minuten (aan de andere zijde) en serveer onmiddellijk met de warme pindasaus.
beerpairing
De zware amber in de Super Kroon draagt vooral bitter en ook wat zuur in zich. Dit is wat ongewoon, omdat zuur en bitter doorgaans geen goede partners zijn. Wanneer je het bier walst onder de neus, komt de geur van appel je tegemoet, op de achtergrond ontwaar je hints van truffel en vermout. Met dit tot in de perfectie uitgebalanceerde bier kan je qua bier pairing heel wat kanten op. Ga je voor de kip, zorg dan dat de saus voldoende pittig is om weerwerk te geven aan de bitterheid. Indonesische pindasaus en het gerstenat uit Neerijse vormen een gracieuze combinatie.