Eendenborst met Vanille Wortelpuree & Duchesse Cherry
![voor 4 personen voor 4 personen](/img/icons/nop_4.png)
4
personen
![gemiddeld gemiddeld](/img/icons/diff_2.png)
: gemiddeld
: 45 minuten
Ingrediënten
- Eendenborstfilets (4 stuks)
- wortels (500 g)
- boter (50 g)
- vanille-extract (1 tl)
- melk (100 ml)
- zout en peper naar smaak
- verse tijm (1 takje)
Bereiding
- Schil de wortels en snijd in gelijke stukken
- kook de wortels tot ze zacht zijn, circa 15 minuten
- pureer de wortels met boter, melk en vanille-extract tot een gladde puree en breng op smaak met zout en peper
- kerf de huid van de eendenborst kruislings in en bestrooi met zout en peper
- verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en bak de eendenborst met de huidzijde naar beneden tot deze goudbruin en knapperig is
- draai om en bak nog 3-4 minuten tot de gewenste gaarheid
- laat de eendenborst enkele minuten rusten
- serveer de eendenborst op de wortelpuree en garneer met tijm
![beerpairing](/img/icons/bp_200.png)
beerpairing
Dit gerecht sluit goed aan bij Duchesse Cherry door de vanilletonen in de wortelpuree, die de zachte zoetheid van het bier benadrukken, terwijl de aardse smaak van de wortel contrasteert met de fruitige zuurtinten van de Duchesse Cherry. De rijke smaak van de eendenborst vormt een brug, waardoor het bier en de maaltijd een harmonieuze combinatie creƫren.