close
  • Zwart
  • Tripel
  • Lager
  • Roodbruin
  • Spontaan
  • Zwaar blond
  • Fruit
  • Tarwe
  • Hop
  • Amber
  • Bruin
  • Zwaar bruin

Bieramisu van witte chocolade met frambozen & Timmermans Framboise

Bieramisu van witte chocolade met frambozen & Timmermans Framboise
voor 12 personen
personen
gemakkelijk
niveau
duur

Ingrediƫnten
Bereiding
Ingrediƫnten
  1. 4 eieren
  2. 40 g suiker
  3. 100 g witte chocolade
  4. 50 ml volle melk
  5. 250 gram mascarpone
  6. 100 ml frambozencoulis
  7. 100 ml frambozenbier
  8. 20 lange vingers (boudoirs)
  9. 250 g frambozen
  10. licht geroosterde amandelschilfers (optioneel)
  11. muntblaadjes (optioneel)
Bereiding
  1. Breek de eieren en scheid de dooiers van de eiwitten. Klop de suiker met de eidooiers schuimig
  2. Breek de chocolade in stukken en hou een stuk apart voor de schilfers. Smelt de rest van de chocolade in een beetje melk en roer er de mascarpone onder. Voeg de eidooiers toe en klop stevig tot het mengsel homogeen is
  3. Klop vervolgens de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het mascarponemengsel
  4. Meng de frambozencoulis met het frambozenbier in een diep bord. Haal de lange vingers door het mengsel en leg een laag op een bord. Bedek met een paar frambozen en overgiet met een laag mascarponemengsel. Herhaal tot alles op is, maar eindig met het mascarponemengsel
  5. Laat de bieramisu minstens 4 uur in de koelkast rusten en haal kort voor het opdienen uit de koelkast. Werk af met frambozen en geroosterde amandelschilfers of frisse muntblaadjes.
beerpairing
beerpairing
Met een zuurzoet bier als de Timmermans Framboise, kies je best voor een duidelijk contrast ofwel voor een duidelijke associatie. Bij deze bapa gaan we voor een dessert dat als een schoolvoorbeeld van associatie kan doorgaan. In zoetsterkte blijven het bier en de bapa op dezelfde lijn. In het bieraroma vormt het fruit de aromagroep waarmee we herkenning zoeken. Een bieramisu met rood fruit en witte chocolade staat voor een zalige pairing. Optioneel kunnen amandelschilfers of een takje munt, voor wat extra frisheid, worden toegevoegd.
Reacties:
Alles weten over bier en eten
Bestel hier het bapas boek
Bestel hier het bapas boek
Deel dit recept