close
  • Zwart
  • Tripel
  • Lager
  • Roodbruin
  • Spontaan
  • Blond
  • Fruit
  • Tarwe
  • Hop
  • Amber
  • Bruin
  • Zwaar bruin

Witte chocolademousse met granaatappel en speculaascrumble & Cuvée Delphine

Witte chocolademousse met granaatappel en speculaascrumble & Cuvée Delphine
voor 6 personen
personen
gemakkelijk
niveau
duur

Ingrediënten
Bereiding
Ingrediënten
  1. 1/4 granaatappel
  2. 1 theelepel verse roze peperbolletjes
  3. 1 eetlepel grenadine
  4. 4 speculaasjes
  5. 200 g witte chocolade
  6. 2 eieren
  7. 50 g suiker
  8. 150 ml room
  9. 1 blaadje gelatine
  10. 1 theelepel oranjebloesemwater
Bereiding
  1. Neem 1/4 van een granaatappel en haal er de granaatappelpitjes uit. Stamp de roze peper fijn in de vijzel. Meng de roze peper, de grenadine en het oranjebloesemwater met de granaatappelpitjes
  2. Verkruimel de speculaasjes half fijn in de vijzel
  3. Smelt de chocolade au bain-marie
  4. Scheid de eieren en klop de eidooiers op met de helft van de suiker, de eiwitten met de rest van de suiker
  5. Meng de eidooiers met de gesmolten chocolade. Roer het chocolademengsel voorzichtig door de half opgeklopte room maar let op voor schiften. Voeg de opgeloste gelatine (in 30 ml warm water) toe en meng. Spatel het eiwit in een paar bewegingen onder het mengsel. Zorg ervoor om niet meer te roeren. Doe de chocolademousse in een spuitzak en leg deze minstens 2 u
  6. Bedek de bodem van elk glaasje met granaatappelpitjes. Spuit de chocolademousse in het glaasje tot 1 cm onder de rand en werk af met een laagje speculaascrumble en enkele granaatappelpitjes.
beerpairing
beerpairing
Een zwart bier gebrouwen volgens de stouttraditie en vervolgens gerijpt op eikenhouten vaten om het een diepe bourbonsmaak te geven. Het is een bier met een geweldige smaakintensiteit, prachtig in balans en met een elegante portafdronk. Dit zoete bier snakt naar een dessert met witte chocolade. Met dit dessert gaan we in eerste instantie op zoek naar contrast. Om aan het krachtige aroma te weerstaan verrijken we het chocoladedessert nog met een aromaboost van roze peper, oranjebloesemwater en speculaas.
Reacties:
Alles weten over bier en eten
Bestel hier het bapas boek
Bestel hier het bapas boek
Deel dit recept