Spicy gehakt taco met guacamole, mango, koriander, zure room & Anders Belgian Blond

6
personen

: gemiddeld
: 20 minuten
Ingrediënten
- 125 g varkensgehakt
- 6 taco's
- 1 avocado
- 1/2 mango
- 5 g gember
- 1 limoen
- 2 tenen look
- 1 kleine rode chili
- 1 el oestersaus
- 1 el Chinees 5-kruidenpoeder
- 3 el mais olie
- 40 g zure room
- 10 gram verse koriander
Bereiding
- Snijd 1/2 de mango het stuk geschilde gember in fijne brunoise en. Hak de koriander grof.
- Fruit in een pan fijngehakte look en chili aan in de olie. Draai het vuur hoger en voeg het kruidenpoeder toe. Laat kort meebakken
- Doe het gehakt in de pan met de look en chili en roerbak ongeveer 5-tal minuten. Voeg nu de mango brunoise toe en de gehakte koriander toe en bak kort en hevig aan. Voeg de oestersaus en sap van 1/2 limoen toe en haal pan van het vuur.
- Versnijd 1/2 avocado in dunne partjes en besprenkel met limoensap.
- Leg wat gehakt in een taco en werk de taco af met stukje avocado en een lepeltje zure room en een blaadje koriander. SantéSnijd 1/2 de mango het stuk geschilde gember in fijne brunoise en. Hak de koriander grof.
- Fruit in een pan fijngehakte look en chili aan in de olie. Draai het vuur hoger en voeg het kruidenpoeder toe. Laat kort meebakken
- Doe het gehakt in de pan met de look en chili en roerbak ongeveer 5-tal minuten. Voeg nu de mango brunoise toe en de gehakte koriander toe en bak kort en hevig aan. Voeg de oestersaus en sap van 1/2 limoen toe en haal pan van het vuur.
- Versnijd 1/2 avocado in dunne partjes en besprenkel met limoensap.
- Leg wat gehakt in een taco en werk de taco af met stukje avocado en een lepeltje zure room en een blaadje koriander. Santé

beerpairing
De frisheid van de limoen en zure room brengen het zuur zoet evenwicht tussen de taco en de Anders Blond in balans . Hierdoor komt het geranium citrus aroma afkomstig uit centennial hop beter naar voor. Dit aroma komt terug in koriander en limoen en dit maakt hen moleculair aromatisch verwant. Beerpairing on the next level. Santé!