Mini courgettepizza met geroosterde pijnboompitten & Linus pils

12
personen

: gemakkelijk
: 30 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 laurierblad
- 1 takje tijm
- ½ hand platte peterselie
- 2 teentjes look
- ½ rode paprika
- 1 kl geconcentreerde tomatenpuree
- 2 grote tomaten
- 1 kleine courgette
- 1 glas witte wijn
- zout
- ½ kl cayenne peper
- 1 kl zacht paprikapoeder
- pijnboompitten
- Parmezaan
- olijfolie
- kant en klaar pizzadeeg
- bloem en verse rucola.
Bereiding
- Fruit de fijngesnipperde ui 1 minuut in olijfolie en voeg het laurierblad, een takje tijm en de gehakte peterselie toe. Daarna de in blokjes gesneden paprika, courgette, geperste knoflook en een kleine lepel tomatenpuree bijvoegen en nog enkele minuten goed laten doorbakken
- Blus met de witte wijn en laat dit tot de helft inkoken. Voeg nu de in blokjes gesneden tomaten (ontveld en ontpit) toe en laat dit gedurende 8 minuten goed doorkoken. Kruid af met paprikapoeder, cayennepeper en zout
- Neem het geheel van het vuur en verwijder het laurierblad en het takje tijm. Laat dit afkoelen tot het lauw is
- Strooi eerst wat bloem op je werkblad en rol het kant en klare pizzadeeg met de deegrol dun uit
- Snijd met de doseerring rondjes uit het deeg en doorprik ze met mes of vork. Leg nu op elke mini-pizza 1 eetlepel van het mengsel en werk dit af met wat verse ruccola en pijnboompitten. Rasp er rijkelijk Parmezaan over. Druppel nog wat olijfolie over de pizza’s
- Bak de pizza’s op 10 minuten af in een voorverwarmde oven van 240 °. Eventueel kan je op het einde even de grill opzetten om een mooi krokant korstje te krijgen
- Werk de pizza’s optioneel af met vierge extra olijfolie en geroosterde pijnboompitjes

beerpairing
Een pint heeft meestal een alcoholgehalte van 4,8° tot 5,2° en deze Linus zit met zijn 5.4° erboven. Deze pils heeft een iets meer bitter en volmondig karakter in vergelijking met de klassieke pils. Bij karakterpils met elegante schuimkraag en fijne koolzuurparel serveren we een vegetarische pizza met een nootachtig karakter. De uitgesproken smaken van raketsla, pijnboompitten en de Parmezaan gaan heel goed samen met dit bier van brouwerij Van Hellemont.