close
  • Zwart
  • Tripel
  • Lager
  • Roodbruin
  • Spontaan
  • Blond
  • Fruit
  • Tarwe
  • Hop
  • Amber
  • Bruin
  • Zwaar bruin

Meloen met gedroogde Spaanse ham, Serano chips, zure room en roze peper & Rodenbach Grand Cru

Meloen met gedroogde Spaanse ham, Serano chips, zure room en roze peper & Rodenbach Grand Cru
voor 12 personen
personen
gemakkelijk
niveau
duur

Ingrediënten
Bereiding
Ingrediënten
  1. 200 gram gedroogde Spaanse ham
  2. 100 gram zure room
  3. kleine basilicum blaadjes
  4. ½ watermeloen
  5. ½ honing meloen
  6. ½ galia meloen
  7. 5 gram roze peper
  8. zout
Bereiding
  1. Voorverwarm de oven op 100 °. Leg op de bakplaat een boterpapier. Schik 3 plakken serano ham op het papier en droog tot chips gedurende 1 uur
  2. Haal 10 mooie bolletjes uit de Galia meloen en doe nu hetzelfde voor de Chanterais . Halveer de bolletjes, doe ze in een potje en bewaar in koelkast
  3. Hou een paar roze peperbolletje opzij voor de afwerking. De rest van de roze peper, doe je in de vijzel en maal hem fijn
  4. Doe de zure room in een potje en voeg er stap voor stap de gemalen roze peper en snuifje zout toe. Meng goed door elkaar met een lepel en doe de room in een spuitzak. Bewaar de spuitzak in de koelkast
  5. Snij de watermeloen in ronde schijven van ongeveer 1.5 cm dik. Vervolgens verdeel je de schijven in 6 gelijke driehoeken. Schik op de driehoeken de galia en chanterais meloen. Leg er kleine stukjes gedroogde ham tussen. Spuit er stippen zure room tussen en werk af met blaadjes basilicum, serano chips en besprenkel met wat extra roze peper
  6. Serveer deze bapa met een Rodenbach Grand Cru
beerpairing
beerpairing
De match is er één waarbij het contrast van zout, zuur en zoet de perfecte smaakbalans benadert. De zoute Spaanse ham werkt heel goed in contrast met alle 3 de types meloen. Nemen we een slok van het frisse bier, dan is het de smeuïge roze peperroom die smaakbrugje vormt en alles heel zacht in elkaar doet vloeien. De roze peper brengt spanning en pimpt de watermeloen en de Rodenbach grand cru naar ongekende hoogte. Deze tapas kan iedereen klaarmaken en ze hebben een Michelin ster waardig smaakniveau.
Reacties:
Alles weten over bier en eten
Bestel hier het bapas boek
Bestel hier het bapas boek
Deel dit recept