close
  • Zwart
  • Tripel
  • Lager
  • Roodbruin
  • Spontaan
  • Blond
  • Fruit
  • Tarwe
  • Hop
  • Amber
  • Bruin
  • Zwaar bruin

Hesp asperge hotdog met verse kruiden mayonaise & Chimay Dorée

Hesp asperge hotdog met verse kruiden mayonaise & Chimay Dorée
voor 6 personen
personen
gemakkelijk
niveau
duur

Ingrediënten
Bereiding
Ingrediënten
  1. 6 kleine witte piccolo’s
  2. 3 dunne plakjes beenham
  3. 6 witte asperges
  4. 6 blaadjes sla
  5. 2 eieren
  6. 2 dl druivenpit olie
  7. 1 kl mosterd
  8. 10 g verse peterselie
  9. 10 g bieslook
  10. ½ citroen
Bereiding
  1. Kook een ei een 10-tal minuten in licht gezouten water. Spoel onder het ei onder koud water, hak fijn en zet opzij in een kommetje
  2. Schil de asperges goed. Stoom de asperges gaar in de stomer. Of breng kook ze beetgaar in ruim gezouten water. (+/- 5 min)
  3. Doe een eigeel in een kom samen met de mosterd. Meng dit goed met een vork. Klop nu de mayonaise met de garde of staafmixer. Let op! Giet de olie er voorzichtig bij terwijl je klop of mixt. Is de consistentie nog niet goed, kan je een eetlepel lauw water toevoegen om te corrigeren.
  4. Hak de peterselie en voeg ze bij je mayonaise. Hou wat gehakte peterselie opzij voor de afwerking. Kruid de mayonaise af met wat citroensap, peper en zout.
  5. Bak de goed krokant piccolo’s af in oven.
  6. Leg een halve snede ham (even breed als piccolo) open, leg er een blad sla op, strijk een lepel mayonaise op de sla en leg er vervolgens een asperge en gehakt ei op. (Hou wat ei opzij). Rol nu strak op.
  7. Snijd piccolo open en strijk er een kl mayonaise op. Schik de asperge in het broodje en werk af met gehakt ei, peterselie en beetje mayonaise.
beerpairing
beerpairing
Wanneer we een teug nemen van de Chimay Dorée rolt zich een licht bitterzoete symfonie uit. Heerlijk kruidig gerookt boeket met verfrissende nuances van Citrus. De ham vormt een aromabrug met het fenolische bierkarakter (kruidig en gerookt). De smeuïge mayonaise brengt de harmonie tussen frisse zuren en de licht bittere asperges de zuur-zoet-bitter in balans. Drink en geniet!
Reacties:
Alles weten over bier en eten
Bestel hier het bapas boek
Bestel hier het bapas boek
Deel dit recept