close
  • Zwart
  • Tripel
  • Lager
  • Roodbruin
  • Spontaan
  • Blond
  • Fruit
  • Tarwe
  • Hop
  • Amber
  • Bruin
  • Zwaar bruin

Gepeperde everzwijn paté met kiwigelei & Orval

Gepeperde everzwijn paté met kiwigelei & Orval
voor 8 personen
personen
gemakkelijk
niveau
duur

Ingrediënten
Bereiding
Ingrediënten
  1. 4 sneden pompoenpittenbrood
  2. 150 gram everzwijnpaté
  3. 1 kl groene peper
  4. 1k rode peper
  5. 3 kiwi’s
  6. 300 gram geleisuiker
  7. 1 banaan
  8. 1 el citroensap.
Bereiding
  1. Snijd de rijpe kiwi’s en banaan in blokjes en mix deze samen met 100 gram geleisuiker en het citroensap in de blender. Breng de puree met de rest van de suiker in de steelpan en laat dit een 5-tal minuten koken. Laat de confituur afkoelen
  2. Toast het brood en snijd het in de gewenste vorm
  3. Plet en hak de peperbolletjes grof en meng ze met een vork goed onder de everzwijn paté. Hou wat peperbolletjes apart voor de versiering
beerpairing
beerpairing
Deze waarlijk unieke Trappist kenmerkt zich als dominant bitter en heeft met een uitgesproken geur van wilde flora, fruittoetsen van groene appel en zoethout. Met de hartige hap sluiten we aan bij het dominante bierkarakter. De aardse bieraroma’s gaan goed samen met everzwijnpaté, terwijl we het fruitige accent verlengen met de kiwi-banaan gelei. Doordat het bierbitter mooi snijdt door de smeuïge paté, ervaren je een zalige overgang tussen hartige, zoete, bittere en kruidige elementen. Santé!
Reacties:
Alles weten over bier en eten
Bestel hier het bapas boek
Bestel hier het bapas boek
Deel dit recept