Gebakken boerderijkip met citroen en bieslooksaus & Horney Hornet
6
personen
: gemakkelijk
: 45 minuten
Ingrediënten
- 1 hele boerderijkip (ongeveer 1,5 kg)
- 2 citroenen (sap en zeste)
- 4 takjes verse bieslook (fijngehakt)
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 100 ml kippenbouillon
- zout en peper naar smaak
- 1 eetlepel boter
- 2 eetlepels acaciahoning
- stokbrood.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Wrijf de kip in met olijfolie, citroensap, knoflook, zout en peper
- Leg de kip in een ovenschaal en giet de kippenbouillon erover
- Rooster de kip in de oven gedurende 1,5 uur, bedruip regelmatig
- Meng ondertussen de citroenzeste, bieslook, honing en boter voor de saus
- Haal de kip uit de oven en laat 10 minuten rusten
- Serveer met de citroen-bieslook saus en stokbrood.
beerpairing
Deze gebakken boerderijkip past perfect bij de Horney Hornet. De zoete honing in het bier sluit naadloos aan bij de subtiele zoetheid van de acaciahoning in de saus, terwijl de citrusnoten uit het bier het frisse citroenaroma versterken. De volmondige textuur van het bier en de zachte, gebalanceerde bitterheid complementeren de sappige, geroosterde kip en het lichte zuurtje van de saus, waardoor een harmonieuze smaakervaring ontstaat.